18006  4. 10. 2010 9:30:24 - quen

Příliš mnoho svobody

Dobrý den, je mi 28 let ,celý život jsem byla velice tolerantní a partnerům dávala možná až o příliš svobody, většina mých dlouholetých vztahů zkončila kvůli partnerovým lžím,nevěrám atd.Postupem času se ze mě stal žárlivec,nyní mam asi poprvé v životě hodného a spolehlivého partnera /znám ho už spoustu let/ a strašně se bojím ,že o něj díky své žárlivosti příjdu:-( Nedávám jí zatím najevo ,ale vnitřně mě to dost ničí.Přitom vím,že k ní nemám důvod..Jsem asi blázen ,ale jsem s nervama v háji,když ho vidím i třeba tančit s kamarádovou manželkou..Velmi se za tyto pocity stydím..Zkoušela jsem si s ním o tomhle promluvit,ujistil mě ,že k těmto pocitům nemam žádný důvod,což ale vím i já a je to v celku k ničemu.Již nějaký čas uvažuji o vyhledání odborníka,myslíte,že je to k něčemu? Nebo jsem odsouzena k doživotnímu vnitřnímu boji? Chci mít svůj klid jako dřív:-( A nevím si s tím rady.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Věřte tomu, že tolerance a plná důvěra dávají vztahu ty nejlepší podmínky, aby intimita, a chuť toho druhého nezklamat, rostla. Je dnes už prokázáno, že podezíravost a žárlivost mohou naopak stát na počátku problému vztahu, který vyústí až do nevěry! Vám se zřejmě přihodila více než jedna zlá vztahová zkušenost. I jestli se Vám to zopakovalo vícekrát.. Může to být prostě pouze velká smůla. Případně by to mohla být i věc Vašeho výběru nebo něčeho v průběhu vztahu (například důvěra, pod kterou ale hlodají skryté pochybnosti) - pokud máte i takový dojem, potom by Vám odborník mohl velmi pomoci. Nyní máte vedle sebe již zřejmě důvěryhodného muže. Vzpomínáte si, že umíte důvěřovat. Tak si na ten pocit opakovaně vzpomínejte. Také již máte u sebe zkušenost s podezřeními a asi i "zjišťovacími akcemi". Proto pochybnosti zaražte vždy hned v zárodku a absolutně se pokuste vyhnout pátrání a kontrole partnera. Jděte do toho na 100%.

Komentáře uživatelů ...

4. 10. 2010 12:45:11
Moc děkuji za odpověď:-D uklidnila mě..
4. 10. 2010 12:52:26
A máte pravdu,zřejmě jsem špatně vybírala,protože moji ex měli a většinou ještě mají problém s věrností do dnes..Co se zjišťovacích akcí týče,pár jsem jich podnikla ,vždy až ve fázy,kdy byla nevěra do očí bijící..a samozřejmě jsem na ní pouze našla důkaz,což mi velmi pomohlo a dodalo sílu k rozchodu.Moc děkuji za odpověď!!
PhDr.Burdova [Psycholog]
5. 10. 2010 14:05:59
Jo, zdá se mi, že postupujete velmi rozumně. Přeji Vám hodně sil, důvěry a dalších úspěchů!
8. 10. 2010 15:10:07
a co když o té nevěře víte,ale nemáte žádný dúkaz??že to cítíte že je vám partner nevěrnýje to třičtvrtě roku co mám tenhle problém.napříkled když jsem uklízela naškla jsem prázdný obal od kondomu on mi na to odpovedel že si ho pouze zkoušel..mám mu všřit nebo když jsem přišla z práce tak v pokoji takoví zápach po sexu po3 jem mu už řekla at i příště vyvětrá že to nepotřebuji čichat.když si našel novou práci měsíc jsme byly odděleny říkal že chodí domu kolem 6 že je dlouho v práci ale pokaždý když jsem přijela bylo to naopak.odjela jsem a zase to samí..když přijel na víkend chtěla jem se pomilovat ale on mi řekl že ho bolí a měl ho načervenaliho,ale pořád tvrdí že mě nikdy nepodvedl že to nema v jeho letech zapotřebí.nedavno jsem mu prala triko a všimla jsem i bílé skvrny tak jsem se zeptala co to má znamenat..on že to jsou nudle,ale nejsem zase až tak hloupá abych nepoznala nudle od spermetu..jsem jenom paranoidní nebo i myslím správně že mi je nevěrný??.poslední dobou to nenáším nák dobřeneduvěřuji mu a vidím tu nevěru všude..opravdu to jen vidím nebo to opravdu je? ják mám poznaž že mi nelže??děkuji za odpověd. A.
PhDr.Burdova [Psycholog]
8. 10. 2010 21:51:12
Zadejte prosím svůj dotaz samostatně, děkujeme!
bebe
19. 10. 2010 10:13:53
Hledáte li důkaz,otestujte ho kamarádkou:-)Je ale pravděpodobné ,že zkouškou neprojde,pak budete mít jasný popud k rozchodu a pokud rozchod zvládnete,jděte do toho...Někdy je únik z takovéhleho vztahu vysvobozením:-) hodně štěstí!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy