18266  12. 10. 2010 10:18:18

Chlamydie v těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat jaké je riziko ohroženi ditěte při chlamydiích. Já jsem již několikrát prodělala infekci, ale vždy to tělo zvládlo samo-tedy bez léků. Jen v krvi byla zjištěna přítomnost chlamýdií. Týden až 10 dní zvýšená teplota, bolest hlavy a únava a nakonec to ustoupilo. Opakovalo se to již 4x - cca do 6 -8 měsíců roku. Teď jsem v 15.t těhotenství a podle příznaků se domnívám, že jde o totéž. Chci se zeptat, zda je lepší počkat, pokud se příznaky nezhorší, jestli to opět zvládnu bez léků, nebo raději léky? Co dítěti může uškodit víc? Je možné, že se to přenese i na dítě? Děkuji. Lucie F.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Milá Lucie, určitě navštivte Vašeho gynekologa, nechte si nabrat výtěr na přítomnost chlamýdií a v případě pozitivity bude nutná léčba!

Komentáře uživatelů ...

14. 10. 2010 16:34:25
Vraj podľa mojho gynekológa, chlamýdie tu vždy boli a budú, dieťa sa može infikovať pri porode, mať zápal spojiviek alebo v horšom zápal plúc... no vraj sa može aj narodiť predčasne, no to nie je potvrdené... chlamýdie má množstvo žien a ani o tom nevie, vyžiadajte si testy... a sa uvidí... vraj to nie je nič strašné

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk