18508  19. 10. 2010 16:48:32

Calibrum Mami a Magne B6

Dobrý deň. Som v 24. týždni tehotenstva. Začala som brať Magne B6 2 krát denne, na odporúčanie gynekologičky. Dnes som si zakúpila Calibrum mami. Je tam uvedené dávkovanie 2 krát denne. Ako si to mám rozdeliť? A ešte jedna otázka. Ako dlho sa môže užívat Magne B6 a Calibrum Mami? Dakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ to nebude možné inak, tak maximálne magnézium môžete brať do 36 tt, dlhšie nie, lebo magnézium relaxuje svaly maternice a zbytočne sa tým odďaľuje pôrod. Lekárka vám dávkovanie upraví. Ak ste sa rozhodla užívať tehotenské vitamíny, tak nie je nutné ich brať v plnej dávke, pretože dieťatko je potom veľmi veľké, takže bude stačiť jedna tobolka denne alebo až obdeň.

Komentáře uživatelů ...

22. 10. 2010 11:51:59
Calibrum mami:je tam napisane,ze v obdobi 2.-3. trimestra a v obdobi dojcenia. O magneziu som citala,ze nie je dobre brat dlhodobo,lebo zoslabuje svaly maternice...,ale vela tehotnych to berie az do konca tehu. Ja som Calibrum brala raz denne,podla mna aj to staci. O tychto vitaminoch sa zase hovori,ze kto ich berie,bude mat vacsie dieta. Ja som ich prestala brat v 30tt,lebo som tiez mala o trosku vacsie babo.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk