18549  20. 10. 2010 13:26:34 - Zdenka86

Nitroděložní tělísko Dana

Dobrý den, chtela sem se zeptat jestli bych mohla otehotnít pres nitrodeložní telísko Danu a jeste sem se chtela zeptat od ty doby co mam danu 6 mesicu, tak sem nemela menstruaci, mela sem ji ale jen 1den a vic ne jak to muze byt mozne? Predem dekuji naschledanou

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ máte skutočne Danu a nie Mirenu, teda len kovové teliesko bez hormón, tak menštruáciu by ste mala mávať normálne a dokonca silnejšiu a dlhšie trvajúcu. V takomto prípade doporučujem vyšetrenie u gynekológa. Otehotnenie ak máte kovové teliesko je možné, aj keď málo pravdepodobné.

Komentáře uživatelů ...

21. 10. 2010 10:55:10
Dobry den a neni to treba tim ze nemam menstruaci neni to tim ze kojim?predem dekuji za odpoved
Kacenka [Porodní asistentka]
21. 10. 2010 11:10:22
No ale to ste v otázke neuviedla, že kojíte. V takomto prípade áno, bude to zrejme tým, čo je normálne. Prečo si myslíte, že by ste mohla byť tehotná?
22. 10. 2010 0:02:02
Protoze jsem nemela menstruaci od ty doby co mi dala doktorka nitrodelozni telisko danu ona mi dala doktorka tu danu a hnedka jsem zacala krvacet ale doktorka rikala ze to je normalni kdyz mi da danu a zacnu krvacet krvacela jsem 7dni a od ty doby jsme mela menstruaci jen jednou a to jen 1den a cetla jsem ze pres danu se otehotnim normalne jako kdyby ste ji nemela ale pak sem zase slysela ze je to jedno az dva procenta ze sta zen co otehotni kdyz maj danu prosim vysvetlete mi to drobneji predem dekuji za odpoved
Kacenka [Porodní asistentka]
22. 10. 2010 9:38:37
Pokiaľ kojíte, tak je to utlemené práve tým, že nemáte menštruáciu, keby ste nekojila alebo keď ukončíte kojenie, tak normálne budete mať cykly ako ste bola zvyknutá. Krvácanie može byť silenejšie a može aj dlhšie trvať. To je pri Dane normálne. Otehotnenie nie je bežné, ale pár prípadov sa už stalo, keďže Dna aje len mechanická zábrana. V takomto prípade upradnosťujem Mirenu, teliesko s hormonálnym posobením, ktoré aj hormonálne blokuje ovulácii, takže pri tomto teliesku potom nie je možné ani oplodnenie anie tehotesntvo.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky