18691  24. 10. 2010 21:52:31

Mlčanlivosť lekára

Prajem dobrý deň. Otázka znie : Ak vyhľadám odbornú psychologickú pomoc, prípadne pomoc sexuológa (v reáli, teda osobne)je daný odborník viazaný mlčanlivosťou nech mu už poviem čokoľvek?
Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Samozrejme. To čo sa odohrá pri vyšetrení akomkoľvek je lekár viazaný mlčanlivosťou! O tom niet pochýb!
PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Jediná výjimka z mlčenlivosti je ohlašovací povinnost u trestného činu. U sexuologa to tedy můžou být informace o proběhlém zneužívání nebo znásilnění. Jinak se můžete spoléhat na stoprocentní důvěrnost informací, jak Vám již napsala Kačenka.

Komentáře uživatelů ...

24. 10. 2010 23:37:40
Lékařské tajemství, podobně i u psychologa, má své hranice. Pokud se např. někdo svěří takovémuto odborníkovi a pak bude mít např. sexuální delikt, tak sexuolog musí poskytnout informace soudu. Stejně jako je omezené bankovní tajemství. Ale léčba u odborníka zas bude spíš polehčující okolností, než když někdo se sexuologem nespolupracuje. Pokud máte vážné problémy ,odborníka vyhledejte. Ale věci, které svěříte - tak budou ve Vaší zdravotní dokumentaci.
27. 10. 2010 0:06:57
jo doktoři vázaný sice jsou, ale jsou to taky především jen a jen lidé,takže když přijdete s nějakou extra zajímavou nemocí nebo anomálií,tak věřte, že jak se za vámi zabouchnou dveře,proberou to pěkně se sestřičkou a ta s kamarádkou a tak dál,a už to po městě jede..Navíc sestra má ke kartám přístup také a žádnou mlčenlivostí vázaná není.No a kolik zdravotních karet už se našlo neskartovaných v popelnicích a na skládkách, o tom ani nemluvě
Kacenka [Porodní asistentka]
27. 10. 2010 17:52:12
Nie je zakázané o probléme hovoriť, ale nesmie sa prezradiť identita, to je veľký a zásadný rozdiel!!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy