18708  25. 10. 2010 13:23:23 - Annyny

Problém se stolicí u 3,5 ročních dětí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Má sesřenka má dvojčata, mají 3,5 roku. Občas nejdou dva dny na záchod a ona to řeší tím způsobem, že je hodinu dží násilím na záchodě, křičí na ně tlač tlač. Oni pláčou, někdy se i pozvrací z toho plakání a stejně se nakonec nevykakají, když jsem to viděla, nechápala jsem. Můžete mi poradit, co bych jí měla říct a doporučit, aby děti jedli stravu na lepší zažívání. Myslím si, že způsob který používá není správný. Když se nevykakají opakovaně jim dává čípky. Předem moc děkuji za odpověď. Aneta

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá pani Aneta, a ako ste tomuto nevhodnému správaniu vašej sesternici zabránila vy?!? Tomu, čo ste napísala nemôžem skoro ani uveriť, že dospelá, inteligentná matka je schopná toto svojím malým deťom urobiť!!! Stolicu človek nemusí mať každý deň to nevie?!!! Ak nie, tak jej to povedzte. Pokiaľ deti nebolí bruško a pravidelne kakajú jeden krát za dva dni, tak na tom nič nie je zlé. Treba deťom upraviť stravu. Dbať na dostatočný prísun tekutín, čaju a vody. Žiadne sladké limonády a džúsy a hlavne sladkosti. Ak bude takto pokračovať deti z kakania budú mať doživotnú traumu a čípky spôsobia im problémy, že bez nich sa nebudú schopné vykakať!!! prosím, keď o tomto hroznom chovaní ich matky viete, tak to prosím riešte aspoň VY!!!!

Komentáře uživatelů ...

25. 10. 2010 14:49:17
Vaše sestřenka určitě nejedná správně, když je násilím drží na záchodě. Můžou mít z toho akorát trauma. Tím, že chodí kakat jednou za dva dny, může být tím, že mají málo tekutin. Ať dodržují pitný režim.
9. 11. 2010 20:52:25
Dobrý den, s dcerkou jsem mívala podobný problém,nešla na velkou někdy až 5dní. Jsem zdravotní sestra, takže jídelníček i pitný režim mám v malíku. Nakonec nám pomohly sušené švestky pravidelně 3 kusy denně, sušena syrovátka 1deci navečer a časopis na záchodě(přestala myslet na to nepříjemné tlačení). Dobrý je taky FRUCTORAX pro děti, je to čistě přírodní syrup ze švestek a fíků.
12. 1. 2011 18:46:13
Dobry den..taky mame zkusenosti s kakanim..malemu davam probiotika,susene svestky,merunky,kompoty..vice pohybu,dohlizim na nej aby vic vypil tekitin..nekdy chodi kazdy den,nekdy co 2,nekdy treba az 5den..je to ruzne..nekdy davame i cipky..pokud dite nema bolesti neresime to
12. 1. 2011 18:47:32
zalezi i kolik toho jidla spapa..nas maly neni jedlik..nekdy jo nekdy ne..
2. 2. 2011 0:10:34
Reknete ji at skusi davat detem ovoce a zeleninu,a rozhodne deti nenutit na zachod deti se zablokuji a o to hur jim to pujde.Az budou potrebovat tak se vykakaj i bez sve hysterycke matky.Proste nenutit.Kazdemu cloveku se chce prece ruzne na zachod.Z ceho se sklada jidelnicek pro jeji deti?

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí