18841  28. 10. 2010 18:54:42

Zúžená předkožka, musí vědět rodiče ?

Dobrý den, je mi 15 let. Zdá se mi že mám zúženou předkožku, sice mi jde přetáhnout přes žalud, ale dost špatně a dost to tahá, když jí chci přetáhnout zase zpátky, tak se mi úplně sroluje, a skoro to nejde, asi půjdu na prohlídku k urologovi, a chci se zeptat, jestli když by se rozhodl že mi udělá obřízku, jestli by o tom museli vědět rodiče? Když je mi 15 tak o tom nemusí vědět ne? Nechci aby mi bylo trapně tady, u doktora a ještě před rodiči. Předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
K lekárovi síce sám ísť na vyšetrenie môžete, ale pokiaľ sa bude uvažovať o obriezke, tak bude nutné aby za teba, keďže nie si ešte plnoletý, súhlas s anestéziou a operáciou podpísali rodičia, aspoň jeden z nich. Sú to predsa tvoji rodičia, pred nimi sa nemáš čo hanbiť, oni to pochopia a podporia ťa. Na tom nie je nič zlé a hlavne nemáš sa za čo hanbiť, máš problém a treba ho riešiť.

Komentáře uživatelů ...

28. 10. 2010 19:09:50
rodičia o tom musia vedieť, podpisujú informovaný súhlas, neposlala ťa k urológovi všeobecná lekárka, ktorá to zistila na preventívnej prehliadke?
28. 10. 2010 20:13:33
Víš, co je nejtrapnější? Že se tolik před rodiči stydíš, že jim ani nechceš říci, s čím jdeš na operaci. Já to nechci vyčítat tobě, vina bude nejspíš na straně maminky, že se s tebou nechtěla nikdy bavit o těch "chovlostivých" věcech, že to u vás bylo tabu, o kterém mluvit je fuj. Když si přečteš pod odkazem "Urologická poradna/Fimóza, Předkožka" starší příspěvky, zjistíš, že maminky odmala chlapečkům při koupání stahují předkožku, takže včas zjistí, že je zúžená a jde špatně stáhnout, že se s tím tedy musí něco dělat. Když tedy tvoje mamka je tak ostýchavá, musíš vyjít vstříc ty jako chlap, překonat tu bariéru a řici ji, co tě čeká. Neboj, přes ústa ti za to nedá, vždyť za tu vadu nemlůžeš. Tak směle dotoho! (Zdeněk)
28. 10. 2010 21:12:37
Já jsem měl ve 14 letech podobný problém.Předkožka šla špatně stahovat ikdyž nebyl stopořený penis.Tehdá se to zlepšilo když jsem začal onanovat a tak lépe poznávat svůj penis(to doporučuju i tobě).Začal jsem si sním hrát předkožku jsem často přetahoval ikdyž to ze začátku trochu bolelo,za pár týdnů jsem ji začal přetahovat i ve stopořeném stavu a tak za 2měsíce nebo 3 mi nedělalo problém ji mít přetaženou v erekci neomezeně dlouho a bez bolesti.Pokud to však pořád nepude tak mamce řekni a jděte k doktoru.
28. 10. 2010 22:48:19
Pretože i ja sa hanbím, skúsil by som to bez mamky. Proste šiel by som k urológovi i napriek všetkým radám. Sestričke by som povedal, že mám intímny problém a potrebujem poradiť a vyšetriť. Ostatné by som nechal na ňu a pána doktora. Veď zdravotný preukaz určite máte.
29. 10. 2010 4:34:03
Já bych v tom naopak viděl příležitost, jak tu barieru mezi tebou a rodiči zbourat, to tabu zrušit. Představ si, v jaké situaci je holka, když jí třeba ještě není 18 a musí oznámit - drazí rodiče, budete dědečkem a babičkou... to je asi 1000x horší situace, ne? A ty máš objektivní důvod, zdravotní potíže, které jsi nezavinil, tak co? (Zdeněk)
31. 10. 2010 23:16:01
Operaci fimozy, tj. obřízku, jde provést i bez celkové anesteze. Má to výhodu, že nejsou třeba různá předoperační vyšetření. Ale po operaci je přece jen lépe, když rodina bude na toto brát ohled. A poležet si pár dní bude jistě na místě.
18. 2. 2011 14:21:36
Mám ten samý problém :(( Jít s tím za rodiči je děsně trapné.. Taky mám 15.. Už jsem jim to chtěl říct straně mockrát, ale vždycky když na to příjde z toho vycouvám.. taky si vůbec nevím rady. =o(
12. 7. 2011 7:58:52
radsi rict rodicum ze bude fakan nez ze potřebuju udělat zidaka

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot