18921  31. 10. 2010 15:32:52 - rasto1215

Povedať rodičom o svojom fetiši

Zdravím, už mám s časti potvrdene že som fetišista ktorého vzrušuje ženské oblečenie. Už mam nejaké veci kúpené ale nemám kde ich veľmi uložiť. Veľmi sa mi páčia dievčatá s lesklými vecami, ktoré pripomínajú latex. Ale frajerku som zatiaľ takú nemal. A chcem sa spýtať že či by som mal rodičom o tom povedať. Mam 15 rokov. Ale bojím sa že rodičom sa to nebude páčiť. Neviem čo s tým... Prosím pomôžte.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Je to ťažká otázka a ešte ťažšia v tom, že mám pocit, že Vám nejde ani o to, aby ste sa niekomu s tým zveril, ale ide o to, aby ste nemali problém, že ak Vám to nájdu. Mnoho vecí však je vzrušujúcich práve preto, že druhí o tom nevedia. Myslím si, že rodičov touto informáciou dosť zaskočíte a vôbec nebudú vedieť ako reagovať. Sám musíte zvážiť čo potrebujete. Ak je to len o strachu z odhalenia tak priznaním sa aj tak odhalíte len to, čo by sa odhalilo ak sa lesklé prádlo nájde. Je len na Vás, či to chcete urýchliť.

Komentáře uživatelů ...

31. 10. 2010 16:45:57
Ak ste do teraz mali s rodičmi taký výborný vzťah, že ste sa im zdôveril so všetkým, prípadne si o všetkom rozprávate kľudne im to povedzte. Bolo by to výborné a pre váš ďalší život ( trochu s problémami ) ideálne. Ale skôr v rodinách sú viaceré témy tabu. Nebudem rozoberať. Možno máte bližší vzťah k mamke tak skúste s ňou. Ak ale nenájdete odvahu a skôr by ste našiel u rodičov nepochopenie zatiaľ nie. Skúste sa skrývať. Ak váš záujem bude narastať a bude vám na prekážku asi by bolo lepšie sa poradiť s psychológom. Je možné, že sa nabažíte uvedeného fetišu a prestanete. V 15 rokoch je skoro vedieť o sebe všetko i keď tu už sa dosť naznačuje. S týmto žije veľ ľudí, bol by ste prekvapený, i v rodinách. Ale skrývajú sa. Dá sa žiť všelijako.
rasto1215
31. 10. 2010 17:01:27
Ide mi o to, že či mám pred rodičmi skrývať tu moju úchylku alebo nie... Trochu sa aj bojím že mi to raz nájdu a potom bude problém. A tak sa chcem poradiť či by bolo lepšie to tajiť, alebo sa s tým priznať. Nemám sestru takže by to bolo problém trochu zakriť, a mamu by určite štvala ta finančná stránka, a o otcovi už nehovorím.
31. 10. 2010 17:10:55
Rosto1215, v tom vám takto nadálku asi těžko někdo poradí. Neznáme vaše rodiče a nevíme, jak budou reagovat. Vy sám je znáte nejlíp a asi máte strach z jejich velkého odporu, proto tu hledáte pochopení. Přitom ve vašem věku si ještě nemůžete natolik osamostatnit bydlení, abyste mohl ty své "rekvizity", tedy to prádélko, před nimi ukrýt. Jedno řešení tu je: Mít nějakého dobrého spolehlivého přítele, ještě lépe -přítelkyni, protože u ní by to nebylo nápadná, a mít to u ní. Jenže taková přítelkyně, která by pro to měla pochopení, se asi těžko najde, že.
1. 11. 2010 18:25:35
Když ho bude mít ráda, tak to pochopí a když jsou mladí (stejně jako já :-)..)Tak rádi experimentují, tak možná že i pro tu holku to bude něco nového :-)...Třeba já mám kamarádku se kterou se znám celý život (nepočítám dny kdy jsem byl v porodnici :-)...) a tý můžu říct všechno a ona řiká i všechno mě...POvažujeme se za sourozence :-) A navíc ona má jakoby talent jako psycholožka od přirody, dokáže hodně pomoct...Jesli máš někoho takovýho i ty svěř se:-) to pomůže a podle mě by bylo lepší kdyby to byla holka, protože holky sou s vyspělostí napřed než kluci :-)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy