18931  31. 10. 2010 18:48:45 - Olife

Vyvolaná žárlivost

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na prolém v mém vztahu. V prvním patnáctiletém manželství jsem nebyla žárlivá, i když proběhla nevěra z manželovi strany, nenapadlo mne nikdy projet mu mobil. V druhém manželsvtí jsem nežárlila do té doby, než mi přišla první sms na mobil pro jinou slečnu. Manžel většinou když se napije, tak si zvyšuje ego flirtováním s děvčaty a končí to předáním telefonu za účelem opravy auta. Na tento problém jsem přišla po narození naší dcery, když mi s tím přišel z hospody. Musím podotknout, že jsem o sedm let starší, tak se mi to celkem dotklo a pomalu se začala rozjíždět moje žárlivost.
Nejvíce mne ale dostalo, když jsem to viděla na vlastní oči. Začala jsem mu projíždět telefon a emaily, až se to dostalo do stádia, že si manžel našel kamarádku, s kterou byl více času než se mnou. To je asi rok stará historie. Snažila jsem se chápat a nežárlit, ale pokud vidíte manžela, jak se sápe ze srandy po jiné ženě, tak to prostě nejde. Nicméně jsem se nad tím vším povnesla a začala jsem se bavit sama. Reakce? Ty jsi tuctovka, vypadáš jak stará bába, vždy když jsem se bavila já s někým jiným a jeho si nevšímala. Víte, ve svých skoro čtyřiceti letech dostávám dost komplimentů, jak od mladých kluků, tak starších lidí a i od mladých holek a manžel to vše slyší. Je možné, že manžel na mne žárlí a snaží se ve mne žárlivost schválně vyvolávat? Za celých pět let vztahu jsem byla poprvé sama, bez dětí, přes noc u svých rodičů. Nemám moc možností si ani vyrazit s kamarádkami, protože manžel podniká, on vydělává a má na zábavu větší nárok. Je pravda, že máme za barákem hospodu, kam chodíme spolu, ale nesmím si sama sednout na bar. Do čtvrt hodiny si ke mně někdo sedne a to není dobře. Už mne to začíná unavovat, protože jeho chování vůči mne není dobrý a nevím, jak ten vztah neukončit a zároveň ten problém vyřešit.
Děkuji Vám předem za odpověď.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Chodíte okolo horúcej kaše a namiesto toho, aby ste obaja otvorene hovorili o Vašich pocitoch tak robíte obaja to isté. Rozchod nič nevyrieši, lebo v ďalšom vzťahu sa Vám stane to isté. Partnerovi povedzte, že Vás trápi, že flirtuje s inými. Povedzte mu, že si ho vážite a že nechcete, aby bol v prítomnosti inej ženy. Obnovte aktivity, ktoré máte spoločné. Spolu choďte na rande. Takýmto správaním sa čím ďalej tým viac od seba vzďaľujete a obaja vidíte, že sa to iba zhoršuje. Takže skôr ako urobíte koniec, pokúste sa o nápravu. Rozchod by mal nasledovať ak zlyhajú už všetky pokusy. Vo Vašom prípade by som zvážila aj manželskú poradňu.

Komentáře uživatelů ...

2. 12. 2010 23:09:22
Děkuji za radu. Ráda bych o tom s ním mluvila, ale on to prostě nechce. V manželské poradně jsme byli před rokem, to samé nám bylo řečeno, problém je v komunikaci.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy