19078  4. 11. 2010 11:47:12 - Hammy

Bojím se školy

Zdravím, je mi 16 let a chodím na střední školu do 2 ročníku. Z počátku to bylo super škola mě bavila, rád jsem tam chodil, našel jsem si tam kámoše, ale vše začlo když v pololetí 1 ročníku všichni moji kamarádi přestoupili na jiné obory s tím, že to nezvládali, nebo prostě je nebavilo být mezi takými "voly" co máme ve třídě. Jsem na oboru automechanik a máme tam 30 kluků tak si dovede představit to peklo :(. hned jak odešli všichni kamarádi tak jsem se tak nějak uzavřel do sebe protože to začínalo houstnout a vždycky když jsem přišel do třídy tak mi každý začal nadávat a začli po mě házet různé věci jako mokrou houbu, starý rozmáčklý banán atd.. :'( teď to houstne ještě víc, ve škole mě při tělocviku někdo okradl a vzali mi telefon i peněžěnku, škola zavolala policii ale ta s tím nic neudělala no a teď? teď tam prostě nechci chodit s tím, že se jich strašně bojím, příjdu do třídy a všichni se mi smějou, nadávají mi atd. Já už fakt nevím co dělat :'( s učitelem o tom rozhodně mluvit nebudu, máme strašně debilní učitele ještě by se mi vysmál :( máme tam sice i psycholožku i schránku důvěry, ale k psychoožce nejdu a co se týče té schránky už hodněkrát jsem si říkal, že tam napíšu aby mě přeřadili do jiné třídy, protože jsme vlastně 2 třídy my jsme skupina A a je ještě Ba a B je prý v pohodě, jenže ta škola má 780 lidí a schránka je uprostřed největší chodby, opravdu nevím co dělat pomozte mi!

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Tak to vážně nepříjemná situace: ztratit možnost jakéhokoli spojence a zůstat uprostřed kolektivu takto agresivních grázlů. Najde se mezi učiteli alespoň jeden, kterému můžete víc věřit? Nejlépe by bylo zeptat se na přeložení přímo ředitele. Je od jednotlivých tříd taky trochu dál, takže se o Vašem přestupu pak ani tolik nebude muluvit.. Rozhodně bych Vám radila v kolektivu nezůstávat. Vy nejste povinen snažit se něco takového ustát - dostal jste se do extrémně náročné situace a to nejlepší, co můžete teď pro sebe udělat, je dostat se z toho ven.

Komentáře uživatelů ...

Hammy
4. 11. 2010 11:49:09
vím, že to zní strašně směšně každý si myslí, jsi chlap musíš něco vydržet, ale todle už fakt nejde mám z toho každý den deprese už se ani s kamarády nebavím uplně jsem se uzavřel :(
Hammy
4. 11. 2010 11:52:49
navíc jsem se i rozešel s holkou protože už jsem to fakt nedával a pořád nedávám :( s rodiči to nemá cenu projednávat, mamku mám rád, ale oni to protě asi řešit nebudou :'(
4. 11. 2010 14:18:27
a nedalo by sa ist za riaditelom nech ta preradia do inej triedy?pripadne preradenie do inej skoly?(neviem kde byvas, ci by to bolo mozne)
4. 11. 2010 17:19:59
Jak věci řešit? Jednoduše. Přijdeš do třídy a někdo po tobě něco hodí? Fajn, zůstaň venku před třídou do začátku hodiny. Až přijde učitel, řekni mu důvod, proč nejsi v učebně. Pokud s tím ten člověk OKAMŽITĚ něco neudělá, jdi okamžitě za ředitelem. Protože jde o dlouhodobou záležitost, je to šikana. Na místě je tedy kontaktovat policii nikoliv s případem krádeže, ale s případem šikany. A velmi tvrdě dohlížet na to, že se případ vyřeší. Pokud vedení školy s tím nic nebude dělat a někdo ti ublíží, zažalovat školu. To znamená, podat na ni trestní oznámení. Něco ti o sobě napíšu. Zažil jsem šikanu nějakých 15 let a vím sakra dobře, o co se jedná. Neexistuje, abych toleroval její sebemenší projevy kdekoliv. Doma pochopení žádné nebylo, protože "matka" mě bila jako žito a snažila se mě jednou podříznout jako prase. Brácha mě bušil a nevlastní foitřík mě od deseti mlátil naférovku. Do toho připočti ještě nějaké to zneužívání a tak dále. Ale dneska už vím, jak si s gaunery poradit. Pokud si myslíš, že bych ti mohl být dále nápomocen, napiš, zda tu mám zanechat kontakt. Petr
4. 11. 2010 17:26:10
Pamatuj na to, že škola je vzdělávací zařízení, které má za povinnost zajistit, aby se ti tam nedělo nějaké příkoří.Nenech na sobě dříví štípat. Jsi přece hrdý kluk.
4. 11. 2010 18:23:06
Rada od pana Petra je sece důsledná a fungovala by v komunitě dospělých, např na pracovištim . Na škole je všek nepřijatelná, protože je to bonzáctví. Pamatujeme si přece, jak nám takoví spolužáci, hledající pomoc a úkryt za sukní úči, byli "sympatičtí"? Jak si vykoledovali jedině to, že jsme jim tuplem dělali to nejhorší? Já vím, dbešní šikana je mnohe zákeřnější a je třeba proti ní tvrdě bojovat. Jak? Především kolektivní obranou. Přece ne všichni ve třídě jsou na straně těch gaunerů, jsou tu jistě i jejich další oběti. Ti slušní se musí dát proti nim dohromady a držet při sobě. Teprve v případě, že by vypukla rvačka mezi oběma tábory a kantořu ji vyšetřovali, by bylo na místě jim po pravdě věc vykreslit. Bohužel, utlačovaní a ponižovaní v dnešní době zapomněli na slovo "SOLIDARITA" . Je třebam aby se jeho smysl obnovil. Bude se to moc hodit později v pracovním procesu. (Zdeněk)
4. 11. 2010 18:36:12
Pane Zdeňku, nezlobte se, jste naivní jak malé dítě a podobné věci jste asi nikdy nezažil. Já denně patnáct let, prosím, nepoučujte mn, já nebonzoval. Na to jsem neměl sílu. A to, co jsem doporučoval, není bonzáctví. Je to řešení vlastního problému. Pokud se nebude postupovat radikálně, bude se nám Alešek houpat na provaze. Málokdo je tak psychicky odolný, jaký jsem bývával já. I když to vlastně nebylo o odolnosti. Jelikož jsem nikdy nic v té době nezažil, považoval jsem to za normu, standard.
4. 11. 2010 18:36:55
Opravuji: Jelikož jsem nikdy nic pozitivního v té době nezažil....
4. 11. 2010 19:48:07
pane petře prosím vás ozvěte se mi, mimochodem pane zděňku: jaké 2 tábory myslíte? psal jsem, že tam nemám kamarády je to 30 ogarů, jsou nabouchaní a něco si na ně dovolit tak mi jednu natáhnou, jako já bych se i bránil, ale udeřím 1 a vrhnou se na mě všichni..
4. 11. 2010 20:00:19
a člověk co psal 4.11.2010 14:18:27 tomu říkám toto:.. na jinou školu by nešlo, už v 1 ročníku v 1 pololetí jsem prosil rodiče, abych mohl jinde oni řekli ne! vybral jsi situ školu tak jí prostě doděláš! spiš fotr to řekl..na jinou školu, ale stejný obor nemůžu, protože i tam kde jsem teď je ta škola daleko (32km) a je to nejbližší škola s tímto oborem a za ředitelem máme zakázano chodit, nevím z jakého důvodu..ale děkuju za rady všem
4. 11. 2010 20:07:45
To je fakt blbý postavení. Obvykle tu šikanu vyvolává ve třídě jeden grázlík s několika svými kamarády a ostatní jsou tak blbí, že jim to zobou a netroufnou si na ně. Stačí tedy, když by ti ostatní nebyli blbí. Tady je ale třeba zamyslet se nad tím, čím sis vysloužil tu "pozornost" celé třídy? Někde jsi ty sám musel udělat chybu. Pokud v tomto postavení i dosáhneš zásahu shůry, nic dobrého si tím nevysloužíš - budeš stále za toho špatného. I kdyby tě přeřadili jinam, budou na tebe stále vzpomínat jako na hajzla. Protože - kdo má pravdu podle zásad demokracije, 1 nebo 30? Zdeněk.
Hammy
4. 11. 2010 20:22:22
je to ten případ, v prváku to bylo fajn, pak v druhém pololetí přišel jeden kretének, tak to pomalu začínalo a ted v druhaku tam přišlo 7 nových ti se přidali k tomu 1 a bylo to vše,
Hammy
4. 11. 2010 20:23:20
a není to tím, že bych jim něco udělal smějou se mému jménu a městu kde bydlím
Hammy
4. 11. 2010 20:30:05
víte ono jde o to, že tendle problém prostě pochopí jenom člověk který to zažil, nebo nedejbuh to přožívá..
4. 11. 2010 20:41:39
Vím moc dobře, o čem píšeš. A vím, co zažíváš. Je to peklo, ale právě proto to musíš řešit. Hned zítra, ano? Neboj, není to boj s větrnými mlýny. Říďové jsou poserové, když ukážeš rozhodnost, vyměkne a bude věc řešit. Petr
4. 11. 2010 20:47:55
Mám ještě jednu radu. Čeho se děsí říďové nejvíc? Průserů u zastupitelstva městské části. Tak fajn, můžeš pohrozit informováním zřizovatele školy. Napiš mi, pomůžu ti sepsat stížnost na postup vedení školy. Jsem schopný celou věc řešit i trestně-právně. P.
4. 11. 2010 20:54:41
no zítra to řešit nemlžu jelikož tedkom mám praxi a praxe je celkem v pohodě tam mám kamarády, a ti co mě šikanujou ti jsou na jiném pracovišti, jedině v pondělí
4. 11. 2010 21:16:04
Dobře, jsi-li v krajní nouzi, řeš to nyní úřední cestou, ale počítej s rizikem, že nadále budeš za kreténa. Ale řekl bych z tvého posledního vstupu, že vznik šikany byl klasický: 1 vůdčí hajzlik + 7 nohledů vytvořilo partičku, ostatní se přizpůsobili, aby s nimi neměli problém nebo že nebyla jiná zábava. Do budoucna by to ale chtělo vytvořit ve třídě proti samozvaným hjazlům opozici. Neboj, oni se najdou lidi, kteřým se to v jádru nelíbí a jsou proti nim. Takhle by to mělo fungovat i jinde v životě. Spoléhat na "moc shůry", na nadřízené a mocenské orgány, však lze možná ve škole, ale v dnešní praktickém životě ne. Na to se připravte. Zdeněk.
4. 11. 2010 21:22:34
no jako já tam mám ze 4 ze 5 kamarádů a ti jsou proti nim a jsou to taky korby jakože když do mě až moc rýpou tak je uklidní at mi daj klid nebo tak něco v pondělí to budu řešit mám toho dost nenechám ze sebou zametat...budu se bránit prostě normalně jim budu odsekavat věty..když ani to nepomůže tak jdu za ředitelem, děkuju moc všem za pomoc hlavně panu Petrovi, pomohl mi i ten příběh o tom kajovi..děkuju moc
4. 11. 2010 21:22:37
A ještě k 4.11.2010 20:47:55 : Bacha na věc. Ředitely škol se stávají zpravidla ti, kteří jsou moc dobře zapsáni u mocných představitelů města a jsou s nimi jedna ruka. Nezřídka bývá ředitel i zastupitelem, a to za tu Nejmo(u)dřejší Nejspravedlivější stranu. A ředitelé zase jdou na ruku štědrým sponzorům. Běda žákům, kteří se dostanou do třídy se synáčkem někoho takového. I běda kantorům, kteří ho učí. (Zdeněk)
4. 11. 2010 21:25:53
Tak vidíš, že to není tak beznadějné, že tam máš - zatím jen - 5 kámošů, časem třeba víc. Hlavně se spolu muste proti těm grázlům DOMLUVIT a postupovat společně. Napiš nám v pondělí nebo později výsletek. Zdeněk.
4. 11. 2010 22:38:53
Zdeněk má bohužel pravdu, mnohdy to tak na školách funguje, bylo by dobrý něco zjisti o šerifovi školy a zkusit ho přitlačit ke zdi, ať v tom či onom případě. Ale to si vydržkujeme už jinak. P.
5. 11. 2010 5:24:36
Zdeněk: Tlačit šerifa ke zdi je pro žáka bez pomoci nějakého vlivného dospělého věc nemožná. A stejně by mi to zavánělo kolaborací s mocnými. Ale Hammyho přece nešikanuje šerif ale spolužáci. Tady vidím naději v tom, získat na svou stranu zatím alespoň hrstku kamarádů, jak o tom píšeme v 4.11.2010 21:22:34 a 21:25:53 . Bude to proces těžký a zdlouhavý, těžší než jen něco někam oznámit, ale zároveň to bude i dobrá škola pro život.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy