19087  4. 11. 2010 14:15:34 - mr.lolek

Jak mužu ovlivnit množství a kvalitu ejakulátu?

Dobrý den, prosím Vas poradte mi, co ma nejvetší vliv na množství ejakulátu a jeho kvalitu? Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Množstvo ejakulátu maximálne môžete ovplyvniť množstvom prijatej tekutiny za deň a frekvenciou ejakulácie. Ak budete ejakulovať niekoľko krát za deň, tak množstvo ejakulátu sa samozrejme každou nasledujúcou ejakuláciou znižuje. Optimálne množstvo ejakulátu napríklad po 2 až 3 dňovej sex. abstinencie by malo byť okolo 2 až 5 ml. To je norma. Kvalitu ejakulátu, teda vitálnosť spermií a vašu plodnosť môžete ovplyvniť svojou životosprávou, zamestnaním a životným štýlom. Spermiám škodí tesné spodné prádlo, sauna, teplé kúpele, sedavé zamestnanie (programátor, šofér), fajčenie, alkohol (2 pivká denne vám môže znížiť počet spermií až na polovicu), nosenie mobilu vo vrecku od nohavíc. Takže treba dbať na zdravý životný štýl, mať vyváženú stravu, bohatú o vitamíny a minerály, dopriať si dostatočný odpočinok a spánok a hlavne nestresovať sa.

Komentáře uživatelů ...

6. 11. 2010 10:35:32
a nemozem to ovplivnit neakym jedlom alebo tekutinou aby to bolo rzchlejsie?
Kacenka [Porodní asistentka]
6. 11. 2010 16:58:12
Nie. To sa nedá povedať napr. že jedzte len banány a bude toho viac, Takto to skutočne nefunguje. Musíte sa držať v kondícii a bude to dobré. Platí to čo som už hore uviedla.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie