19265  8. 11. 2010 23:09:33

Kedy ísť k urológovi / na operáciu?

Dobrý deň, mám 22 a prednedavnom som si nahmatal pravdepodobne varikokélu (zhrubnute žilky nad lavym semenikom, boli to na dotyk, ale iba po vzruseni: čas stráveny s priateľkou (aj po bozkávaní)). Bolest po istom čase pokoja (cez noc) prejde. Už dávnejšie (mozno rok) som mal ten pocit, ze mozno daco take mam, ale v poslednej dobe sme boli viac spolu a viac ma semennik bolel. Keď som mal 15 tak ma už operovali na varikokélu. Chcel by som sa opýtať, či nebude nebezpecne, keď pojdem k urologovi až za 2mesiace, keďže teraz na to vôobec nemám čas. Za odpoved dakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Keďže ste už raz varikokélu mal, tak veľmi dobre viete rozoznať, či sa vám problém vrátil alebo nie. Pokiaľ máte bolesti, tak je vhodné lekára vyhľadať skôr ako za 2 mesiace.

Komentáře uživatelů ...

12. 11. 2010 0:20:22
a divne je na tom to, ze pocas bezneho dna tam vobec nic nemam, nic si nenahmatam, ziadna bolest, prava strana rovnaka ako lava, ale po kratkom case bozkavania s priatelkou sa mi to spravi. nerozumiem tomu
6. 1. 2011 19:53:44
Já mám to samé, stává se mi to třeba jeden měsíc skoro pokaždé když se vzruším (cca. 1-2h silné tupé bolesti). Uplyne nějaká doba co to pobolívá, a třeba následujícho půl roku o tom skoro nevím....pak se to opakuje. Už to mám snad od puberty, cca. 7 let, poslední dobou se mi to trochu zvětšilo, ale byl jsem několikrát v poslední době na urologii i u obvodního lékaře na kontrolu a říkali, že je to prý ještě pořád v pohodě a operaci mi nedoporučují z důvodu problémů následně ještě větších.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot