193  5. 1. 2009 20:56:36

Výtoky

Dobrý den, potřebovala bych poradit,mám bílé nezapachající výtoky,které se objevují i v noci. Můj gynekolog mi řekl,že jsem v pořádku, ale stále musím nosit slipovou vložku a kontrolovat se. U mého přítele se objevili něco podobného.Když výtoky zaschnou ,vypadají jako tvaroh. Byla bych ráda, kdyby jste mi mohli poradit,co dál. ěkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Podle toho, co jste napsala se domnívám, že se nejspíš jedná o běžný mykotický zánět. Ten se sexuálním stykem může přenášet z partnera na partnera, proto jestli má problém i váš partner je vhodné léčit i jeho. Jestli vás ten výtok svědí, tak doporučuji vyloučit ze stravy sladké jídlo. Klidně začněte užívat laktobacyl, který dostanete koupit v kterékoliv lékárně. Jednak slouží jako prevence podobných problému a taky obnovuje zánětem poškozenu mikroflóru ve vagíně. Určitě navštivte gynekologa a žádejte kultivační vyšetření poševního prostředí.

Komentáře uživatelů ...

4. 2. 2009 22:54:44
y mame ten isty problem. teraz vsak neviem ist ku gynekologovi a aj mi je trapne s nim hovorit o priatelovi. co by ste poradili, aku masticku mame kupit v lekarni co by predpisal mojmu priatelovi mozno aj moj lekar? prosim poradte mi. za odpoved velmi pekne dakujem.
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 2. 2009 9:18:01
Pokiaľ sa jendá o mykózu, tak sa dajú kúpiť v lekárni antimykotické mastičky pre vás aj pre partnera. Nemusí vám byť trápne o tom hovoriť s gynekológom. On je tu hlavne na to, aby vám pomohol. Takže ak sú problémy, ktoré sa ešte k tomu stále opakujú, tak návštevu u lekára zbytočne neodďalujte. (pôrodná asistentka)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky