19343  10. 11. 2010 19:11:15

Malý gestační váček - neodpovídá délce těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně prosperujícího těhotenství. Ovulace byla 8. 10. Dnes jsem dle ovulace v 6+3 tt ale na UZ byl vidět jen malinký gestační váček 3 mm. Myslíte, že je to ještě v normě nebo se prostě jedná o zamlklý potrat? Hodnoty HCG nemám. Včera jsem trošku špinila, dnes nic. Předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
A ako viete, že skutočne k ovulácii došlo toho 8.10? Je to potvrdené lekárom? Ak nie a je to podložené na ovulačnom teste, tak to skutočne byť nemusí. Škoda, že ste neuviedla veľkosť gravidiy podľa UZ, aký je tam veľký rozdiel. Z toho sa nejaký konečný záver urobiť nedá, záleží na kontrolnom vyšetrení o týždeň.

Komentáře uživatelů ...

12. 11. 2010 10:52:50
Děkuji za odpověď. Ovulace byla vysledovaná folikulometrií a měřením BT. Myslím, že mladší těhotenství to být nemůže, protože jsme s manželem ani neměli styk. Velikost gravidity mi sdělena nebyla. Mám jen vypočítaný termín podle ovulace, to jak jsem uvedla 6+3. Doktor na utz právě viděl jen dutinku 3 mm a moc se mu to nezdálo. Tak jsem chtěla vědět, zda to může být ještě normální stav nebo je to prostě dávno ukončené.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk