19422  12. 11. 2010 14:56:41

Nevěra v těhotenství

Dobrý den,
jsem ve v 6.měsíci těhotenství, doma již jedno dítě máme a již měsíc řešíme s manželem krizi. Začalo to zdravotními problémy v rodině, následovalo zjištění, že má manžel finanční problémy. Sedli jsme si a v klidu si promluvili..řekl, že se na dítě necítí, není správná doba, má mě rád, ale nemiluje a mám mu dát čas. Přes noc se mi to rozleželo v hlavě, následovala spousta hádek, výčitek, urážek..z obou stran. Dítě, které čekám je dle manžela nechtěné a dokonce padla slova o rozvodu.

S manželem jsme si po 3 týdnech opět pohovořili a dali jsme si čas, až si vyřeší své problémy (pracovní, finanční), on měl na oplátku volat, pokud se zdrží v práci. Toto bohužel nedodržel a dorazil pozdě v noci. Neustále se vymlouvá, lže, drží se hesla zatloukat...Když se zeptám, zda chce se mnou žít, tak ne. Nikoho ale prý nemá. Jsme spolu již 14.rok, já jsem jeho první sex. partner, navíc jsme si oba v mládí moc neužili, ba naopak..manžel musel rychle dospět při ztrátě obou rodičů (pěstounských), vzali jsme si do pěstounské péče jeho sestru, ta nám nadělala taky problémy.

Vždy jsme stáli při sobě, teď mu přijde, že nemáme spolu co řešit a chce ze vztahu pravděpodobně utéct. Nejprve jsem přikládala problémy workoholismu. Bohužel po zjištění, že si manžel dopisuje s paní, mám pochybnosti. Znají se cca měsíc. Zaplatil si hotel a neustále se vymlouvá na pracovní cesty. Dnes jsem objevila, že parkoval v místě jejího pracoviště v době, co měl být na prac. cestě. Jak z toho všeho ven, ztratit ho nechci, ale to je asi ohraná písnička. :-(

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Potkali jste se zřejmě oba mladí, Vy jste jeho prvá, takže nějaká krize ve Vašem vztahu asi zákonitě musela přijít. Ta vaše je tedy docela prudká.. Bude možná bolestivé to slyšet, ale Váš partner se nyní pravděpodobně zamiloval, ža ochototě pálit za sebou veškeré mosty. Nyní je otázka, zda je schopnen určitého nadhledu nad sebou. Uvědomit si, že potkat někoho zajímavého, zakoukat se, zatoužit trochu i po dobrodružství, to se mu může v životě přihodit ještě X-krát. A že odchod k další partnerce může v několika výjimečných případech něco řešit, ale většinou dříve nebo později vede k velmi podobným, ne-li úplně stejným, dobře vyjetým kolejím. Zkuste společně s partnerem zajít do manželské poradny. Zároveň i Vy sama pro sebe byste mohla využít podpory psychologa. Můžete se s ním radit nad dalšími kroky, ale hlavně se můžete v těchto těžkých časech nechat podpořit. Držím palce, ať se všechno dobře vyvíjí.

Komentáře uživatelů ...

12. 11. 2010 16:09:14
a co tak ist do manzelskej poradni k psychologovi a poradit sa? teda vy dvaja spolocne. Nechapem, ako nemoze chciet vlastne dietatko... je to smutne, ze ma k nemu uz teraz taky zly postoj.
12. 11. 2010 18:30:52
no to už mě taky napadlo, ale bojím se, aby to nebylo ještě horší :-( ještě před měsícem se ptal, jak mi je, co to je za pohlaví, zajímaly ho výsledky, dával na mě pozor, ale najednou je to obrat o 180 stupňů :-(
12. 11. 2010 18:51:51
Asi sa zamiloval. Kazdy chlap je iny, zalezi na charaktere.
6. 2. 2011 13:43:56
jak tak čtu tak jsem si jista ze chlapy všichni stejni, mam dost podobnou skušenost, ale beda kdyby to udělala ženska to je coura, a my musime čekat aš jim to prejde, aš se uvědomi nevyčitat, ja mit prachy a strechu nad hlavou tak klidně bych byla samoživitelka, a sem tam naky at si řika kdo chce, co chce
nerozhodna
8. 11. 2013 10:33:11
presne tak...maž dosť eňazí, tiež som bez váhania samoživiteľka. S chlapmi sú až príliš čťasto problémy...a po narodení detí ani nehovorím, ťahanice o peniaze, deti, nedajbože striedavá starostlivosť...uf! Nie nie, ja by som 2. dieťa napr. veľmi chcela, ale fin. to nedovolia samej, tak sa musím vzdať tejto túžby.To len tak na okraj:-ň Ale ten tvoj sa možno spamätá, veľa vás toho spolu viaže, to nejde len tak vymazať...možno túto neveru prekusnete nakoniec. Ale hrozné je, že neberie ohľad na dieťa, deti.A Teba ako matku v ťažkej situácii nešetrí, vidí len seb a svoje záujmy a "lásku"...no sebec. Prajem ti veľa veľa síl..!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy