19430  12. 11. 2010 18:00:03

Nechuť na sex, beru ATK

Dobrý den, chci se zeptat už dva měsíce beru hormonální antikoncepci a přestala jsem mít uplnou chut na sex. Před tím jsem ji měla pořád skoro každý den a od doby co jsem ji začala brát přestala jsem mít chuť na sex a bolesti v bříšku a take mi je hodně často špatně a bolí mě hlava myslíte že by to mohlo být tím? Moje tablety se jmenujou Miligest. Sice antikoncepci beru porpvé vživotě, ale nemyslím si že by to mělo byt tím že jsem je nikdy předtím nebrala.
Děkuji za odpověd. Nashledanou.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ ste svoju zmenu libida postrehla od doby ako ste začala užívať ATK, tak s najväčšou pravdepodobnosťou to bude práve ňou. Buď zmeňte druh ATK, alebo bude nutné ju úplne vysadiť a zvoliť iný druh ochrany, pokiaľ to výrazne zníži vaše libido/sexuálnu túžbu. Poraďte sa so svojím gynekológom.

Komentáře uživatelů ...

12. 11. 2010 18:58:46
vsetko co popisujes bude sposobene s najvacsou pravdepodobnostou prave uzivanim ATK. je vseobecne zname ze u zien sa niekedy dostavi nechut na sex. skus poziadat gynekologa aby ti zmenil znacku ATK.
13. 11. 2010 17:43:15
Já jsem měla snížené libido při braní ATK..a pak po vysazení se opět zvětšilo :-)
26. 7. 2011 19:58:43
Dobrý deň, už asi rok beriem HAK, pričom som už prestriedala viac jej druhov, keďže mi akosi žiadna nechce sadnúť :-( Neviem, čo mám robiť... Momentálne beriem Maitalon, a okrem toho, že je dosť drahý, znižuje moju chuť na sex, čo ma dosť trápi! Od malička mávam migrény, nezbavím sa jej pri užívaní akejkoľvek HAK (ale tým sa už netrápim, pokiaľ ju mám len raz do mesiaca pri menzese je to OK). Skôr ma trápili kútiky, praskanie kože a teraz znížená chuť na sex a opakujúca sa mykóza (počula som, že ju môže spôsobovať aj HAK). Neviem sa zbaviť týchto nežiaducich účinkov :-( Najviac ma ale hnevá spomínaná znížená chuť na sex a mykóza... Snažím sa byť opatrná a preto vysadenie antikoncepcie nechcem riskovať. Vopred ďakujem za nejakú radu (ak sa teda nejaká nájde) :-)
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 7. 2011 12:00:46
Tak na čas vysaďte ATK, doprajte telu trochu odpočinku a čas na regeneráciu, podporte imunitu a potom sa uvidí čo ďalej.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky