19506  15. 11. 2010 11:26:36

Otěhotnění i při antikoncepci?

Dobrý den. Je mi 22 let a nyní beru již třičtvrtě roku HA Qlaira. Dosud jsem neměla problémy s braním, ovšem nyní v půlce platíčka mě začaly pobolívat oba prsy - pravý trochu víc. Menstruace minulý měsíc proběhla v pořádku, prášky užívám pravidelně, nevynechala jsem tabletku, ani jsem neměla potíže v podobě průjmu nebo zvracení, které by snížily účinek HA. Chtěla bych se proto zeptat, je možné, abych byla i přes pravidelné braní těhotná, přestože předchozí menstruace proběhla, nebo je pro bolestivost v prsou nějaké jiné vysvětlení? Je možné, že vliv na to má braní HA? Menší obtíže s bolestivostí prsou jsem měla na počátku užívání cca jeden měsíc. Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ beriete ATK tak ako máte, tedy bezchybne, tak nie je veľmi možné, aby ste bola tehotná. Prsia môžu byť citlivé aj počas brania ATK, nemusí to hneď signalizovať tehotenstvo. Počkajte na menštruáciu,pokiaľ bude, tak nie je dôvod mať obavy z gravidity.

Komentáře uživatelů ...

20. 10. 2011 7:21:59
Má přítelkyně bere antikoncepci a sex děláme bez kondomu, ted by přítelkyně měla dostat menstruaci která by měla být do tří dní a začíná 4 den bolí ji hlava a břicho. Doufám že mi řeknete že neni těhotná.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky