19570  16. 11. 2010 19:19:26

Úzkosť, zmena vzhľadu?

Dobrý deň. Mam taky problem, mam 18 rokov a trpim uzkostou niekedy aj depresiami. Stracam kamaratov, za rok som sa velmi zmenil vzhladovo. Kazdym dnom pozeram do zrkadla na seba s nenavistou. Zaujima ma ci take depresivne nalady a uzkost ma nieco spolocne s hormonami resp. ci vedia narusit hladinu tvorby testosteronu. Cim dalej zacinam byt viac precitliveny a spravam sa uz uplne inak ako kedykolvek predtym co mam robit? Ďakujem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Určitě kolísání nálady, úzkost a pocity deprese souvisí s hormonálními změnami, proto jsou taky tak běžné ve Vašem věku 18-ti let. Každý dospívající řeší podobné pocity nejistoty, jako Vy. Když se nakumulují, můžete se dostat až do začarovaného kruhu, ve kterém se zdá, že se vše jen zhoršuje. Pro Vás by bylo dobré začarovaný kruh zkusit prostě přerušit. Zkuste si pro teď stanovit jako Váš cíl. Začněte více vyhledávat společnost, zkuste nalézt potěšení z rozhovoru s vrstevníky, s rodinou. Pomalu přidávejte více a více aktivity. Při hodnocení sebe sama, vedle toho negativního co vidíte, najděte vždy i některou Vaši silnou stránku. Když budete mít chuť nebo narazíte na nějaké těžkosti, určitě se nebojte i konzultace s psychologem.

Komentáře uživatelů ...

18. 11. 2010 20:18:41
Navstevujem psychologicku. A chcem sa opytat mam taky problem ze od kedy sa takto spravam tak mam pocit ako by som ani nemal chut na zenu. Co to znamena? Moze sa clovek pocas zivota preorientovat koli depresiam?
PhDr.Burdova [Psycholog]
22. 11. 2010 19:46:30
Nebojte. Je úplně normální, že klesá zájem o opačné pohlaví, jestliže se sám nectíte zrovna ve své kůži. Vše se spraví zároveň s tím, jak se začne dařit lépe. Je dobře, že spolupracujete i s psycholožkou, vše by mohlo jít ještě rychleji. Držím palec!
26. 11. 2010 14:53:53
Dakujem vam pekne skusim to, aby nebolo neskoro
8tomo8
23. 6. 2012 1:14:21
ahoj mam podobny problem mam obrouske pocity uzkosti a chyti ma to kedy kolvek ci v praci ci doma a uz vobec myslet na sex!!!!!
8tomo8
23. 6. 2012 1:23:31
stale myslim na smrt a ajsa mi otom sniva kolko razi sa bojim aj zaspat ze sa rano uz nezobudim , zacinam sa bat aj stiesnenich pristorou co som v nedavnej minulosti nebal, takychto veci som sa nebal ale pride to namna zrazu!zacnem sa potit a stracam seba kontrolu nad myslenim nech chcem zmenit myslienky na nieco pekne a zaujmave tak v momente ma to vraty naspet a zas myslim len na smrt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy