19761  21. 11. 2010 13:58:11 - janaz

Velmi slabá menstruace

Dobrý den,
je mi 32 let, mám 3 letého syna a ráda bych měla další dítě. V době kojení jsem měla injekci Depo-provera a pak jsem dlouho nemohla dostat menstruaci, vystřídala jsem gynekologa a ten mi postupně nasadil léčbu estrofenem, vyvolávací injekcí, antikoncepcí Claira a nakonec Clostilbegytem, ten zabral a menstuaci teď mívám pravidelně po 24-25 dnech, ale velice slabou-vpodstatě jeden den, i když viditelně odchází děložní sliznice. Zkoušela jsem i alternativní léčbu- Gynex, Sarapis, Agnucaston a zelené potraviny na pročištění organismu, ale délka je pořád stejná. Bylo mi provedeno i vyšetření hormonů z krve a ultrazvuk, vše dopadlo dobře (hladiny v pořádku, ovulace proběhla a děložní sliznice je údajně dostačující, přesto mám pocit, že vše není, tak jak má být a navíc se už víc než půl roku snažíme o dítě. Mám se tím nějak dál znepokojovat, nebo jednodenní menstruaci můžu u sebe považovat za normální stav?
Děkuji předem za odpověď
Zdraví Jana Z.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie zatiaľ skutočne nie je dôvod znepokojovať sa. Pokiaľ ste po gynekologickej stránke v poriadku, prebieha u vás ovulácia, cyklus je pravidlený, tak nie je dôvod niekam sa ponáhľať,a lebo mať obavy. Ppokiaľ sa vám však do jedného roka nepodarí otehotnieť. Bude vhodné okrem vás, vyšetriť aj manžela a to hlavne jeho spermiogram. Plodnosť ľudí sa vekom výrazne mení, takže aj na to treba myslieť.

Komentáře uživatelů ...

25. 8. 2011 11:54:11
ahoj uz dva roky pouzivam antikoncepci clairu a nemam zadnou menstruaci,mam dve deti a dalsi uz nechci,rikala jsem to lekari a on rika ze se to u nekterych antikoncepci stava.udel mi vysetreni a vse bylo v poradku.mam se nadale znepokojovat.je mi dobre a nic mi neni tak si myslim ze je vse v poradku.simona
Kacenka [Porodní asistentka]
25. 8. 2011 19:37:36
Nie znepokovať sa nemusíte, pri tomto druhu ATK je to veľmi bežné. Pokiaľ lieky beriete ako máte, tak sa nemáte čoho obávať.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky