19945  25. 11. 2010 14:24:35

Předčasné krvácení při užívání HAK

Dobrý den, dlouhodobě užívám Cilest, nyní se dostavilo krvácení (o něco slabší a tmavší než obvykle) o týden dříve než by mělo (ještě mám užít 4 tablety). Mám se nějak znepokojovat nebo je to běžné? A mám brát HAK i nadále, jak jsem zvyklá, tj. dobrat tyto 4 pilulky a pak 7 dní pauza?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, nie je dôvod sa znepokojovať. Lieky doužívajte ale celé a potom si urobte 7 dňovú pauzu. Ak sa nedostaví menštruácia, tak to nijak nemusíte riešiť. Pokiaľ sa to bude opakovať aj v nasledujúci mesiac, tak bude vhodné vyhľadať gynekológa a zvoliť asi iný preparát. Pokiaľ ste lieky brala ako ste mala, tak antikoncepčné by ste mala byť chránená aj napriek tomu krvácaniu.

Komentáře uživatelů ...

mare
6. 2. 2012 16:01:46
Dobry den,prosím o radu: Užívam již 2 roky antikoncepci Gravistat měsičky mam pravidelné.Až tento měsíc jsem je měla 3 dny a nic po 10 dnech jsem začla slabě krvacet občas jen hnědě špinit dneska je to druhý den.Muže to mít souvislost stím že chodím na rehabilitace s páteří:elektro,magnet.Trošku mě to polekalo je mi 37 a pravidelně chodim na prohlídky,mám jit až v červenci 2012.Prosím o radu zda je to normální.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky