19973  26. 11. 2010 9:59:05

Prechod z ATK Regulon na TRI-REGOL

Dobré ráno, chcela by som sa opytať, že ked od zajtra zacinam brat TRI-REGOL (prechod z Regulonu, pretoze mi nedokazal udrzat uz cyklus) zacinam po sedem dnovej pauze, som chranena od zaciatku uzivania noveho druhu ATK? Alebo mám par dni pockat? A este keby sa mi objavilo spinenie alebo krvacanie pocas prvych 3mesiacov, co je mozne, to neovplyvnuje ucinok? Som chranena? Za vasu odpoved dakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie čakať nemusíte, na účinnosť novej ATK sa môžete spoľahnúť od prvého dňa, keďže prechod bol plynulý bez väčšej pauzy. Ani špinenie neovplyvňuje účinok ATK, tá je stále rovnako účinná.

Komentáře uživatelů ...

24. 5. 2011 12:28:15
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že už 4 dni užívam TRI-REGOL a chcela by som vedieť od koľkého dna som chránená a či 7 dňová pauza po užití prvého balenia sa bude opakovať stále. za vašu odpoveď ďakujem
Kacenka [Porodní asistentka]
24. 5. 2011 19:14:36
Pokiaľ ste užila prvú tabletku v prvý deň krvácania, tak obvykle tabletky účinkujú po 24 hodinách alebo po prvých 7 dňoch. Túto informáciu nájdete v príbalovom letáčiku.
21. 8. 2011 9:41:17
Dobrý deň, práve prechádzam z HAK Maitalon na Sunyu. Len som sa akosi zabudla min. týždeň gynekológa opýtať, v ktorý deň by bolo vhodné začať užívať nové tabletky. Dnes končím s Maitalonom a neviem, či mám Sunyu užiť hneď zajtra alebo mám počkať na menštruáciu a začať ju až vtedy???
11. 10. 2011 22:11:36
dobry den uzivam ju len mesiac dobrala som 21 tabletiek a potrebujem wedit ci som pocas tych 7 dni co je pauza stale chranena alebo mam pouzit aj inu ochranu prosim odpiste
Anabe
22. 7. 2016 15:44:17
Dobrý den, 13let s 1 pauzou (1,5roku) užívám HA. Brala jsem Mercilon, Pramino, Jeanine, Diane (dobírám plato a budu vysazovat a měnit). Trpím hormonálním akné - jen lokálně, brada + mezi obočím, ale zato cystické. Výrazně nepomohlo ani Diane, po kterém se právě změnilo na cystické a opakuje se pořád na stejném místě dokola bez šance se zhojit, tvoří se mi jizvičky a silná pigmentace. Mám podezření na estrogenovou dominanci způsobenou dlouhodobým užíváním vysokohorm. HA, konzultovala jsem s gynekoložkou, ale hormonální rozbor prý nemá smysl, protože stále užívám HA. Pleť se mi vyčistí pravidelně JEN během menstruace (cysty splasknou), jakmile mens. končí a beru první tabletku, do dvou dní jsou akn. cysty zpět (na stejném místě) a trvají opět do další menstruace. žádná ATB nezabírají, kožní říká, že nemůže řešit, že jde o horm. problém). Gynekoložka mi teď předepsala na vyzkoušení trojfázovou HA Tri-Regol s nižším obsahem estrogenu, ještě jsem nebrala, dokončuji Diane. Myslím, že trojfáz. HA mi skutečně vyhovuje nejlépe (zkušenost s Praminem, ale už se nedistrib. v ČR), ale mám obavy ze zhoršení akné. Existuje nějaká trojfázová HA s pozitivním účinkem na pleť nebo vhodná pro estrogen. dominantní ženy? Za 3 roky plánuji dítě a za 2 roky chci vysadit HA úplně. Když jsem jednou zkusila na 1,5 roku vysadit, pleť byla katastrofální. Mám reprezentativní zaměstnání, nemohu si dovolit vypadat tak zle a bylo to hodně zlé i po roce a půl, proto jsem pak nasadila Diane (zlepšení, ale pak cysty doteď, zbytek obličeje úplně čistý).

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky