20353  5. 12. 2010 21:01:59

Jak vypočítat ovulaci?

Dobrý večer,
chci se optat, kdy přibližně nastává ovulace? Poslední menstruaci jsem měla po 29dnech. 29den slabé krvácení a 30den už normální menstruace. Mám tedy k výpočtu ovulace počítat první den i když menstruace byla velmi slabá. Menstruace proběhla od 25.11. do 29.11. chci se optata, zda ovulace, kterou jsem si vypočítala nastane přibližně 14, 15den od začátku menstruace? Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Po správnosti sa cyklus začína počítať až od dňa krvácania, takže špinenie sa do toho nepočíta. Ovulácia obvykle prebieha v strede cyklu, takže konkrétne u vás by to malo byť kolo 15 dňa cyklu, plus/mínus 2 dni. Spermie dokážu v tele ženy prežiť aj Dva tri dni, takže ak budete mať pravidlený, nechránený pohlavný styk á 2 až 3 dni, tak by sa vám to mohlo čoskoro podariť. Alebo využite našu stránku: http://www.tehotenska-kalkulacka.esvet.eu/ kde si sama určíte svoje plodné dny.

Komentáře uživatelů ...

6. 12. 2010 21:33:35
Ahoj, ja si meriam bazalnu teplotu kazde rano a viem presne, kedy mi asi prebehla uvulacia. Pokial sa naucis poznat svoj cyklus, svoje telo, zistis to aj ty... Kalendarna metoda (teda ze ovulacia prebehne od 12teho do 16teho dna) nie je presna, napr. ja som ju mala naposledy 17 den cyklu (teda od zaciatku menstruacie).
8. 12. 2010 13:15:03
Ahoj, keď Ti ja môžem poradiť, nič si nerátaj a milujte sa každý deň ak plánujete bábätko ... dá sa to :o) aj keď len nakrátko hlavne aby "semienko" bolo v Tebeeee :o) ja som si tiež pol roka rátala plodné dni a tiež sme sa hlavne v tieto dni milovali a trvalo to pol roka ... potom som si povedala dosť a milovali sme sa každý druhý deň ... niekedy aj 2x za deň a hneď som na to otehotnela :o) a to som otehotnela 6. deň cyklu čiže hneď po menštruácii a vôbec nie v moje vypočítané plodné dni :o) kúp si aj alchemilku čajík ...no a teraz som v 18. týždni tehu :o) ppapaaa
10. 12. 2010 13:00:36
podľa mňa blbosti .... ako som písala, nerátaj si plodné dni ak chcete mať miminko ... milujte sa každý deň alebo ak to nejde aspoň každý druhý deň ... my sme sa milovali aj počas menštruácie a ako som spomínala, otehotnela som presne deň po menštr... takže kašli na plodné a neplodné dni ... ak sa ľúbite, milujte sa a pôjde to ... nesústreďuj sa na to, že chceš veľmi mimi ... no a menštruáciu mám pravidelnú, tiež som mala vypočítané plodné dni presne v strede cyklu ... kašli na výpočty a hneď sa vám to podarí ....prajem pekný deň.
10. 12. 2010 20:08:55
Děkuji za odpovědi. Ale už jsem z toho docela smutná, že se nám to nedaří, ale zkoušíme to teprve 2 měsíc, tak snad se nám to co nejdříve podaří.. :-)

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk