20362  5. 12. 2010 23:17:56 - aknomis

Od kedy som chránená?

Dobrý deň,
už som Vám raz písala, ale moja otázka sa niekde stratila. Tak znovu. Chcela som sa opýtať, ak začnem užívať antikoncepciu po koľkých dňoch od začiatku užívania sa na ňu môžem spoľahnúť? A ešte jedna otázka antikoncepciu užívam od 13teho novembra, odvtedy mám stále menzes, je to normálne? Prvýkrát užívam tabletkovú antikoncepciu (Novynette) pred rokom som používala náplaste (Evra), ktoré som vysadila kvôli iným liekom. Menzes nemávam pravidelný a viem, že aj pri Evre som krvácala strašne dlho. Len chcem vedieť či je to normálne a po akej dobe môžem mať nechránený sex. Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokaiľ ste užila v prvý deň krvácania prvú tabletku z ATK, tak po uplynutí 24 hodín ste plne chránená. Ak budete užívať tabletky v priebehu celého cyklu, tak ste chránená aj v 7 dňovej pauzy. Obvykle všetky tieto informácie sú uvedené aj v príbalovom letáčiku, alebo by vás mal poučiť sám ošetrujúcich gynekológ! V prvé tri mesiace užívanie sa špinenie alebo dlhšie krvácanie objaviť môže, to je normálne, pri tom to neznižuje vašu antikoncepčnú ochranu.

Komentáře uživatelů ...

Kacenka [Porodní asistentka]
6. 12. 2010 11:06:25
žiadna otázka sa nestratí, pokiaľ nie je duplicitne poslaná, tie sú mazané automaticky. Je nutné zapamätať si číslo otázky, to vám uľahčí hľadanie.
7. 12. 2010 12:51:07
to ze sa mi stratila otazka je to najnepodstatnejsie z toho vsetkeho co som pisala..ale vdaka

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky