20421  7. 12. 2010 12:56:36

Penis žíly/žílky

Dobrý den,
měl bych dotaz. Na penisu mam žíly, samozžejme tohle mi nedělá starosti. Dělají mi starosti žílky-vlásečnice neco takoveho. Jsou tenke a maji takovou červenou barvu. Může to být problém? Nijak to nebolí, při erekci vidět nejdou. Děkuji za odpověd

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, to problém skutočne nie je. Cievny systém ľudského tela je fyziologicky zložený z ciev a to žíl a tepien a malých krvných vlásočníc, ktoré sa rozvetvujú a končia v jednotilivých orgánov tela, kde dondávajú živiny a kyslík a odvádzajú splodiny metabolizmu a CO2. Niektoré sú viditeěné a povrchové iné nie. U každého človeka je žilná kresba iná a pri tom normálna. Ak by sa začala žila zväčšovať, začali by sa tvoriť hrbolčeky, tak takejto žile hovoríme varix alebo kŕčová žila a časom si vyžaduje operačné riešenie. Najčastejšie sa s varixami stretávame u mužov na semenníkoch - tzv. varikokéle, bez rozdielu na pohlavie diagnostikujeme kŕčové žily na dolných končatinách alebo v konečníku - tzv. hemoroidy.

Komentáře uživatelů ...

7. 12. 2010 14:00:36
Vím, že to sem nepatři, ale vložil jsem zde dotaz a nevím jak se k němu mám dostat. Byl to urologický dotaz, ale v této sekci jsem ho nenašel.
7. 12. 2010 15:26:44
Ne, problém to není, je to úplně normální a běžné.
22. 10. 2011 19:56:30
Dobrý den, chcem sa spytat ci je v poriadku to ked tam mam takovou Zeleno-červenou zilku, je taky maly hrbolcek. Dakujem za odpoved.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot