20437  7. 12. 2010 19:11:30

Praskající předkožka

Dobrý den.
Je mi 33 let a rád bych vás požádal o radu, týkající se praskání mé předkožky. I když je moje partnerka dostatečně vlhká, po pohlavním styku se mi vytvoří drobné trhlinky na předkožce. Velmi pomalu se to hojí, i když dodržujeme 2 - 3 týdenní pohlavní půst. Zkouším koupele penisu v heřmánku, mazání lékařskou vazelinou nebo Bepanthenem. Vždy to vypadá, že je to zhojeno, ale při dalším pohlavním styku (někdy i při pouhém přetažení předkožky při mytí) mi předkožka opět praskne. Už jsme z toho oba nešťastní. Dokonce nás napadlo, jestli mi nechybí nějáké vitamíny, tak jsem začal užívat vit. B. Zatím bez efektu. Také jsme začali používat lubrikační gel (i když to není třeba), ale ani to nepomohlo. Proto vás prosím o radu, jak se tohoto stále se opakujícího problému zbavit. Zda existuje nějáký přípravek na mazání nebo na užívání. Děkuji za vaši odpověď.
S pozdravem Nitka 77

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Máte dostatočne voľnú predkožku aj dostatočne dlhú uzdičku. Problém sa objavuje len pri styku alebo aj pri masturbácii. Ak len po alebo pri styku, tak môžete mať mykotickú infekciu. Skúste liečbu antimykotickou mastičkou, ktorú kúpite bez receptu v akejkoľvek lekárni. Pokiaľ vám problém do troch dní neustúpi, tak bude vhodnejšie vyhľadať urológa a nechať sa vyšetriť.

Komentáře uživatelů ...

8. 12. 2010 21:18:21
asi je zužená predkožka a to sposobuje natrhovanie.
pasau
31. 5. 2013 17:08:55
Dobrý den, paní doktorko. Chtěl bych se zapojit do diskuze, je mi přes třicet let a mám úplně stejný problém jako kolega co psal předemnou, tedy praskající předkožka při pohlavním styku, nebo i při mytí, i když se po delším čase zdá, že je vše zhojeno. Zkoušel jsem léčbu s Fungicidinem, před měsícem jsem vyzkoušel Gyno-Pevaryl, ale není to lepší. Zdá se mi, že je předkožka na konci příliž úzká a že proto při přetažení přes žalud praskne. Prosím neberte tuto poznámku osobně, jen že rada navštívit urologa je fajn, ale i když mi to má žena radí již rok, nemám odvahu ho navštívit. Proto mne zajímají některé rady, třebas jakými postupy by postupoval urolog, tedy jestli bych nenašel učinější léčbu sám. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem D...
Bader
1. 6. 2013 7:20:17
Častým "praskaním" predkožky dochádza k jej opätovnému zrasteniu a tým k zúženiu ako popisujte. Ak to nebudete riešiť dôjdete až do stavu, že bude nutná obriezka. Kožný alebo urológ vám môže prepísať mastičku, ale tá je na lekársky predpis.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot