20577  10. 12. 2010 21:02:26

Sexuológia dieťaťa

Dobrý deň,
chcem sa opýtať od akého veku začína dieťa vnímať sexuálne podnety. Mám 4 ročnú dcéru a pred týždňom začala so sebauspokojovaním, rukami si stláča oblasť genitálií a snaží sa o dosiahnutie orgazmu. Môže také malé dieťa mať takéto pocity, čo mohlo byť príčinou, podnetom pre takéto správanie, ako sa to dá odnaučiť?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Malé deti už v podstate od narodenia sa dotýkajú svojích pohlavných orgánov, pretože pri tom cítia príjemné pocity ale so sexualitou to vobec nedokážu spojiť. Keď na to rodič príde, tak ho snačí len upozorniť, že to nesmie robiť na verejosti, že sa to nepatrí, že to nie je pekné. Ak je to extrémné, tak treba dieťa zemestnať, aby sa zameralo na inú činnosť, lebo ak sa nudí, tak tým si kráti aj dlhú chvíľku. Netreba ho za to trestať alebo zvyšovať hlas a odnaučiť sa vám to tiež nepodarí. proste to patrí k životu. Deti to nechápu postoj dospelého človeka a nechápe, prečo to nesmie robiť, keď je to príjemné, takže si to vyžaduje citlivý prístup a primerane jeho veku s ním o tom hovoriť.

Komentáře uživatelů ...

11. 12. 2010 7:50:33
Sexuálne aktivity už sú badateľné u batoľat. Vaša dcérka to vyskúšala náhodou a zaujalo ju to. Riešiť je to najlepšie NENÁSILNE ponukou iných aktivít, hry, rozprávanie, kreslenie - nenápadným odpútaním. Dieťa by nemalo spoznať, že jej v tom bránite. U detí sa to stáva veľmi často, nič vážne to nie je ak to podchytíte týmto spôsobom. Keby bola staršia je môžno jej niektoré veci i primerane vysvetliť ale dnes ešte nie.
11. 12. 2010 12:10:55
Ve 4 letech, to je typocké. Holčičky na to přijdou velice rychle, co jim dělá slast. (Podívejte se, kolik maminek to popisuje v diskusi na servru Rodina). I kluci zjistí, že mají mezi nožičkama zajímavou hračku, která dokáže měnit své rozměry a tuhost, masturbovat však ještě většinou nedokáží. Zato se u nich ve 4 letech projevuje svéhlavost a sebevědomí.
11. 12. 2010 16:21:57
Tohle je zcela běžná věc, pouze dceru naučte, aby se takto nechovala před jinými lidmi, např. před dětmi ve školce. Kolem 6 roku dost dětí s masturbací na čas přestane, znovu ji objeví až po 10 roce.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí