21201  4. 1. 2011 21:43:21 - 3xxx

Varikokéla ll. stupně

Dobrý den,
urolog mi stanovil diagnozu, že mám varikokélu II. stupně na levém varleti. Varle mě nebolí, je menší a prý se nadále zmenšovat bude díky varikokéle a je citlivější než pravé. Urolog mi doporučil operaci. Je nutné ji podstupovat, když mě varle nebolí? Je lepší podstoupit operativní zákrok řezem přes třísla nebo laparoskopicky. Jak dlouho se s tím marodí. Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ tak lekár rozhodol, tak samozrejme, že ÁNO, je nutné operáciu podstúpiť, chcete vari ohroziť vašu plodnosť? Doba PN-ky je individuálna, kľudne po dvoch týždňoch už môžete byť v práci, o tom sa ale dohodnete s lekárom. Akým spôsobom a technikou vás budú operovať, tak na to sa musíte opýtať vášho lekára. Mierne odlišnosti v jednotlivých zariadeniach byť môžu.

Komentáře uživatelů ...

Lukasss
24. 1. 2011 11:09:02
Take jsem podstoupil operaci varikokely na levem varleti.Urcite doporucuji operaci podsoupit a to laparoskopicky-cetl jsem tady uz vice komentaru a ti, co meli klasickou oparci pres trislo,tak jejich zotaveni bylo celkem dlouhe a i bolesti popisovali vetsi.Ja jsem tuto operaci podstoupil laparoskopicky a byl jsem operovany 12.1., na druhy den me pustili domu a zitra,tedy 25.1. uz jdu do prace. Urcite bys tuto operaci mel podstoupit,protoze varikokela take muze zhorsovat kvalitu spermii.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot