21949  29. 1. 2011 15:23:09 - Earl

Zvětšená podkožní žíla na penisu

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Před 2 tydny jsem si při stopoření penisu všimnul malého hrbolku uprostřed těla penisu po pravé straně. Hrbolek vede napříč penisu o délce cca 2 cm a šířce 0,5 cm. Po bliží prozkoumaní to vypadá jako podkožní žila, po roztažení kuže okolo hrbolku je videt i charakteristick modrá barva žíly. Na levé straně mám podobnou žilu, ale neni tak veliká. Hrbolek je videt i když penis není stopoření. Tak bych se chtěl zeptat jestli je to normální nebo se jedná o něco vážného?
Jo a ještě jsem si vzpoměl, že několík dní před tím než jsem si hrbolku všimnul, jsem měl vyšetření CT pánve s kontrastní látkou nitrožilně, možná vám to pomuže při stanovení problému. Na CT doktoři neschledali žádný nález.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
CT v s tým nemá nič spoločné. Výraznejšia žila na penise pre vás nepredstavuje žiadne zdravotné riziko, možete byť pokojný.

Komentáře uživatelů ...

1. 2. 2011 14:16:05
S tím CT to určitě nesouvisí. Je to docela běžné, takovéto výduťe na žílách na penise se dělají, já mám jednu navrchu už odmala, nebolí to, ničemu to nevadí, hlavně že s erekcí nemáte potíže.
Earl
1. 2. 2011 14:56:17
Děkuji za odpověď. To jste mě docela uklidnil. :)
2. 2. 2011 16:02:58
Dobrý den, mám podobný problém jako je zde popsán. Mám na penisu na horní straně asi 2,5 cm dlouhý a přes 0,5 cm široký hrbolek. Na dotek nebolí a v ničem nevadí. Jen nevím zda se jedná o žílu nebo o nějaký vážný problém. S podobnými věcmi se k lékaři nechodí zrovna dobře, tak bych Vás chtěl požádat o radu. Děkuji
9. 11. 2011 8:17:56
Dobrý den, já mám na předkožce malinkou výduť malé žilky, která je přímo v podkoží. Projevuje se jako malá černá skvrnka (cca 1,5 mm), na kterou když se zatlačí zmizí - při stlačení je vidět, jak se z ní vytlačuje krev a po uvolnění se hned zase krví naplní. Nepociťuji žádnou bolestivost, nijak mi to nevadí, ale jsem z toho trochu nervózní. Když se roztáhne v té oblasti kůže, je vidět jak k výduti vede úzká žilka. Je to nějaký problém, mám to řešit? Děkuji.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot