21958  29. 1. 2011 23:05:34 - medvidek

Vyvolaná žárlivost

Dobrý den,
s přítelem jsem přes rok. Před dvě ma měsící jsem ho přistihla jak se prochází s jednou 14 a půl letou slečnou. Letos na konci března jí bude 15 let. Chtěla jsem si s ním o tom promluvit, ale pokaždé mě odbyl tím, že není o čem mluvit, že jsou jenom kamarádi, že zbytečně žárlím na 15 letou holku.
Začli mu chodit sms a také si začal brát notebook do práce. Po určitých krocích jsem zjistila, že si píše s onou slečnou a to co občas zamotají do konverzace, na kamarádství moc nevypadá. Např. chybíš mi, mám tě rád, škoda že tu nemůžeš být se mnou, těším se na tebe, dobrou noc a k tomu smajlík: tj. pusinka nebo pak srdíčko. Přišla jsem na to, že jsem mu otevřela mobil a přečetla si pár sms. Nyní je přítel se svojí dcerou a mou dcerou na horách. Využívá ke komunikaci i Fb mobile zprávy, znám jeho heslo, takže mám možnost si i přečíst co si píšou.
Jedna zpráva byla v tom smaslu, že on je na pokoji zrovna sám a někdo mu tu chybí a že by byl rád, kdyby tam mohla být s ním. Ona mu na to odpověděla že to by se jí líbilo, kdyby tam byli sami. Vím, že je to z morálního hladiska nevhodné a proti zákonu. Nevím co mám dělat, je možné, že by byl přítel takový, že by si začal s takovou mladou slečnou. Měla bych to nahlásit ale já nemám ani jeden důkaz, že by opravdu k něčemu mezi nimi došlo. Jen to co si píšou. Jsem z toho už zoufalá, jakmile mu přijde sms tak mě hned popadne pud žárlivosti a vím, že je zle. Prosím, poraďte mi co mám dělat. Děkuji

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
To je opravdu pozoruhodný paralelní vztah.. V prvé řadě, mám za to, že smsky a zprávy mohou sloužit jako důkazní materiál. Nahlásit byste to teoreticky opravdu měla. A Vaší žárlivosti se není co divit, vždyť Váš přítel má druhý vztah!

Komentáře uživatelů ...

30. 1. 2011 12:04:07
neviem teda myslite ze by vas priatel mohol mat skutocne zaujem o 14 rocnu zabu?mne sa skor vidi ci to nebude nieco v zmysle ze ho bavi ju namotavat, viete dievcata su v tom veku strasne hlupe, mozno sa len nudi a bavi ho ju manipulovat.
31. 1. 2011 12:42:11
Děkuji za odpověď, je to možné. Taky se mi nechce věřit, že by si s ní něco začal. Je mu 36 let, ale zaráží mě proč jí kupuje dárky k vánocům. A také se snaží vyhledávat volné chvilky k tomu aby mohl být s ní. Večery tráví tím, že buď jde do restaurace či si s ní píše do pozdních hodin na facebooku nebo přes mobil. Jejím rodičům je celkem jedno co dělá. Ani netuší s kým se jejich dcera stýká či dopisuje. Nevím ale jak to mám zvládat. Hodně se trápím, a nevím co dělat. Jak se zbavit toho pocitu, že ona pro něho znamená víc než já. Už mi není schopen ani říct že mě má rád. Změnil se i náš sexuální život. Je hodně odmítavý, pořád je unavený a je na něm vidět, že na něco myslí. Všimly si toho i moje dcery a mají strah, že se rozejdeme. Nevím jak jim to vysvětlit. Moc děkuji že se Vám mohu svěřit.
PhDr.Burdova [Psycholog]
3. 2. 2011 10:47:37
A ví on, že jste byla v jeho mobilu a facebooku? Možná by situaci usnadnilo, kdybyste toto přiznala, včetně oprávněných důvodů - pochyb, které jste měla. Pak by Vám měl podat nějaké otevřené vysvětlení, které bude mít hlavu a patu. To Vám pomůže v rozhodování, co dál.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy