22068  2. 2. 2011 13:38:23 - Elly

Escapelle a přechod na hormonální antikoncepci

Dobrý den,
ráda bych zjistila odpověď na jednu konkrétní otázku: Jedná se mi o to, kdy můžu začít užívat klasickou hormonální antikoncepci (Yasminelle) po užití prášku Escapelle. Vzala jsem si ho ani ne tak z nezbytné nutnosti, jako spíš jen pro jistotu, protože jsme použili metodu přerušované soulože (žádnou jinou ochranu jsme neměli), kdy si byl partner naprosto jistý, ale přece jen červíček pochybností zahlodal :). Může se první prášek z platíčka užít už první den krvácení po Escapelle, kdy to není vlastně ještě klasická menstruace ale krvácení jak následek užití právě pilulky "PO"? A od kterého dne užívání HAK jsem v takovém případě chráněna?
V příbalovém letáku se o této možnosti (kdy začít užívat HAK po Escapelle) nezmiňují. Už jsem cca před čtvrt rokem užila Escapelle jednou (krvácet jsem tehdy právě začala už cca pátý den od užití) a vzhledem k tomu, že mám v současnosti stálého partnera chci HAK začít užívat co nejdříve, mít už konečně klid a jistotu a nečekat např. další měsíc do další menstruace a riskovat případnou další nehodu kterou bych musela řešit pilulkou po. Je mi jasné, že je to pro tělo asi dost hormonální nápor, ale zase si říkám pořád lepší než být nucena např. 2 x do měsíce vzít Escapelle. Moc děkuji za Vaši odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, s ATK musí začať až keď dostanete menštruáciu a nie v čase krvácania, ktoré nastalo pár dní po užití tabletky "PO", ktorá vlastne to krvácanie umelo vyvolala, ale normálne v tom čase ste menzes mať nemala. Takže musíte si počkať na menštruáciu, ktorá môže byť užitím tabletky "PO" posunutá kľudne aj o dva týždne. Potom ak počkáte až na toto krvácanie, tak po 24 hodinách od užitia prvej tabletky v prvom dni krvácania, by ste mala byť plne chránená.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky