22078  2. 2. 2011 17:23:48 - makrela

Zápal priedušnice a Penicilín

Dobrý deň,
som v 13. týždni tehotenstva. Od vianoc ma trapi upchaty nos a mierny suchy kasel. Radila som s mojim gynekologom, ktory nepovazoval stav za potrebny liecit liekmi. Tak som tazkosti riesila zazvorovym cajom, vitaminmi, lezanim, Vincentkou do nosa. Stav sa zlepsil, kasel bol mierny. Teploty neboli. Uz som si aj na upchaty nos zvykla, dokonca mi viacere tehulky spominali, ze mali upchaty nos pocas celeho tehotenstva a po porode ako mavnutim prutika tazkosti presli.
V polovici januara sa mi vsak kasel zhorsil, je viac dusivy a lekarka mi po vysetreni nasadila liecbu Penicilinom V-750 + kalciovy sirup. Som z uzivania antibiotik nestastna, chcela som sa im vyhnut. Co myslite, su lieky v tomto obdobi uz bezpecne pre babatko? A este mam jednu otazku: moze sa kombinovat Penicilin s vitaminmi pre tehotne (Calibrum Baby plan, Acidofulan)?Ja viem, ze vam pise vela maminiek ohladom tehotenstva a liekov, ale ja som pevne dufala, ze sa liekom v tehotenstve vyhnem. Je to nase vytuzene babatko.
Dakujem velmi pekne za odpoved a zelam Vam vsetko dobre.
Vo Vasej poradni som nasla mnoho uzitocnych informacii, ci pocas snazenia sa alebo aj teraz v tehotenstve.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vitamíny pre tehotné môžete kľudne a bez obáv užívať aj napriek tomu, že vám lekár predpísal nejaké iné lieky na chorobu. Pokiaľ si stav ATB liečbu vyžaduje, tak je lepšie a verte mi, aj menej škodlivé, užívať predpísané lieky ako trpieť samotnou chorobou. Nemáte sa ničoho obávať. Plodu sa nič nestane. Buďte pokojná.

Komentáře uživatelů ...

makrela
14. 2. 2011 18:15:35
Dakujem velmi pekne za odpoved. V piatok mam poradnu, tak dufam, ze je vsetko v poriadku:-) Zelam Vam vela uspechov a energie, je skvele, co robite!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk