22261  8. 2. 2011 19:49:04 - Midkem

Po obriezke - 3 otázky

Dobrý deň. Som skoro 2 týždne po obriezke a chcem sa spýtať na tri veci .
1. Ako je to s Erekciou po obriezke ? Čítal som veľa , ale všade je len masturbácia alebo pohlavný styk, ja chcem vedieť čisto o erekcii .Pri nej ma to totiž bolí .
2. I takto po obriezke , akoby som stále mal predkožku, žaluď nieje vidieť celý , iba skoro do polovice. Upraví sa to časom ?
3. Akoby sa mi zlepovalo miesto odkiaľ vychádza moč, ak idem normálne vykonať potrebu, najprv sa mi tak akoby naplní žaluď a potom to s veľkou bolesťou výjde aj von. Preto vždy pred močením s tým hýbem aby sa mi to "roztrhlo" a močenie prebieha v poriadko. Na Žaludi , okolo miesta odkiaľ priamo vychádza moč mi akoby,stvrdla koža, cítim že je pevná , dokonca sa ju dá aj tak nechtom odškrabovať , no bolí to.
Je to normálne ? Je toho viac , a ďakujem za odpoveď , aj keby bola len čiastočná.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Odpoveď 1: je to preto tak, pretože je to ešte veľmi skoro po výkone. Časom keď sa to zahojí, tak ani erekcia ani masturbácia a ani styk nebude bolestivý.
Odpoveď 2: dotazu veľmi nerozumiem, vychádzam z toho, že vám asi bola robené len čiastočná obriezka. Inak by bol žaluď vidieť celý a k tomu aby bol vidieť po celkovej obriezke nie je nutná ani erekcia.
Odpoveď 3: Nie, to normálne rozhodne nie je. V tomto prípade doporučujem vyhľadať lekára. Mal by ste ho informovať o tejto skutočnosti a adekvátne by sa to malo riešiť. Prípadá mi to tak, že zrejme máte tam aj nejakú bakteriálnu infekciu.

Komentáře uživatelů ...

9. 2. 2011 4:23:19
1 - bolesť môže byť spôsobená čerstvou ranou po zákroku. Ak to potrvá ešte týždeň už to prirodzené nieje. 2 - podľa všetkého ako píšete nemáte úplnú obriezku, len čiastočnú, pretože časť predkožky vám nechali. Takže stále vám tá časť predkožky, ktorá zostala bude žaluď prekrývať. 3 - 2 týždne po zákroku už by ste vami popisované problémy nemal mať. Určite vyhľadajte urológa.
9. 2. 2011 13:50:24
Erekce po obřízce bolí, ale teď už ta bolest určitě není taková, jako pár dní po zákroku. Bolest, menší, může ještě nějakou dobu být. Je nanejvýše vhodné po dobu 5 týdnů po zákroku nemasturbovat. 2. Provedli částečnou obřízku, neupraví se nic. Je možné ale zkusit nosit předkožku staženou dozadu, tak to má řada mužů neobřezaných. Muži s částečnou obřízkou to často dělají, protože jinak pod předkožku zalézají chlupy a ty řežou. Druhá možnost je holení ohanbí. Trvalé stažení předkožky ale zkuste až po 5-6 týdnech, předkožka vzadu musí být zcela volná, nespí ani trochu zaškrcovat. 3. Dochází nejspíš k úniku předejakulační tekutiny, jednak proto, že nyní odhalený žalud je drážděný prádlem, potom kvůli půstu od masturbace a sexu. Tím dojde k zalepení ústí močové roury. Před močením je vhodné to zalepení rozlepit, což vlastně děláte (šlo by to i jinak, opláchnout žalud nebo otřít vlhkým ubrouskem apod. Ztrdlá kůže atd. - jizvu po operaci je možné mazat mastným krémem nebo čistým vepřovým sádlem, to se doporučuje i u jiných operací. Je možné takto promazat i případně ztrvdlou kůži. Po zákroku i srůstu rány bude pokračovat hojení dál, posuzovat lze něco tak po 6 týdnech po operaci. A i potom ještě půl roku ta jizva pracuje. Např. může tu být určitý otok předkožky, který klidně trvá pár týdnů nebo i měsíců. To případně prokonzultujte s lékařem, ale nyní je otok zcela běžný.
10. 2. 2011 22:00:10
Ďakujem za odpovede . Je to pravda, erekcia už tak nebolí, ako predtým . Asi to je teda čiastočné , to som nevedel že mi robia, spýtam sa doktora. Tretí problém už tiež nieje problémom , všetko je teraz v poriadku. Ďakujem ešte raz.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot