22294  9. 2. 2011 18:39:09 - krasnepocasi

Nechuť k sexu - frigidita?

Mám takový problém.
Je mně 52 let, vždy jsem měla kladný vztah k sexu, s manželem to nebylo nic moc a tak někde jinde. Bohužel jsem měla i kladný vztah k alkoholu, popíjela jsem cca 20 let dost intenzívně, hlavně o víkendech, na zaměstnání to nemělo záporný vliv. Vloni již má míra trpělivosti přetekla a rozhodla jsem se pro protialkoholickou léčbu v Kroměříži. Ukončila jsem ji v loni září a od té doby abstinuji. Asi před dvěma lety jsem se seznámila s mužem, s kterým si rozumíme po všech stránkách, takže i sexuálně mně plně vyhovoval. Bohužel po návratu s Kroměříže na sex nemám vůbec chuť, tato oblast se pro mě stala nezajímavou. Sex mně nic neříká, ať přítel dělá co dělá jsem úplně chladná. Samozřejmě k sexu dochází, jenže když si vzpomenu na dřívější... No ještě beru antabus, nevím jestli by to na sex mohlo mít vliv, ale rozhodně nechci přestat, abstinence (alkohol) je pro mě hrozně důležitá.
Děkuji
Verča

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá pani Věra, problém v oblasti sexu može byť nemalou miernou ovplyvnený liečbou alkoholizmu, liekmi, ktoré užívate, vaším vekom (prirodzene klesá hladina ženských hormónov, ktoré sú samozrejme zodpovedné aj za žesnké libido/ sexuálnu túžbu). Pokiaľ problém pociťujete už nejakú dobu, tak bude vhodné poradiť sa so svojím gynekológom alebo priamo sexuológom. Existuje rada vhodných liekov aj na prírodnej báze, ktré možu pozitívne ovplyvniť vaše libido.

Komentáře uživatelů ...

11. 2. 2011 19:57:27
Myslím, že snížení libida je vedlejším účinkem antabusu. Je samozřejmě možné abstinovat i bez této léčby, ale riziko, že se člověk k alkoholu vrátí je pak vyšší. Takže to bych nedoporučoval, nebo až po čase, po konzultaci s lékařem. Vy jste možná dělal jednu chybu, sice že jste po odchodu do léčebny nezařadila pravidelnou, nejlépe každodenní masturbaci (ta je nakonec vhodná i u lidí, kteří mají pravidelný partnerský sex, zvl. v tomto věku, nejen u mužů, ale i u žen). Protože byste zpozorovala, že něco je jinak už tady. Bylo by určitě škoda sex už odepsat, navíc by přítel mohl odejít. Pokud vám to není vyloženě nepříjemné, tak se snažte mít sex na frekvenci jako před léčbou. Zkuste se těšit aspoň s věcí kolem sexu, pokud to půjde. Tj. vychutnat si vzájemný dotek, hlazení atd. Vedle toho, zařaďte pravidelnou denní masturbaci a zkuste se objevit, co by vám bylo příjemné. Masturbace často zvyšuje i touhu po partnerském sexu. Vedle pravidelného sexu a masturbace bych zařadil aspoň jednou týdně masturbaci partnera. Dělá to ráda nejen řada mladých dívek, ale i zralých žen právě ve Vašem věku. Rozhodně se netrapte, že něco děláte špatně, když sex a další praktiky Vás zatím nechávají lhostejnou. Chyba není u Vás, jde o normální vedlejší efekt léku. Vypadnou se sexu by ale mohlo způsobit, že by zájem nebyl ani po skončení medikace. Pokud naopak zařadíte kromě pravidelné soulože ještě další zmíněné aktivity, je vysoká šance, že vše bude u normálu. A je i možné, že chuť sexu se vrátí i během doby, kdy antabus berete.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie