22604  21. 2. 2011 11:26:49 - despair

Nevyvinutý penis a semenníky

Zdravím,
môj syn ma 20 a ma dosť maly penis a semeniky. Pritom bol uz u urologa robili mu plastiku predkozky, ale urologovi sa asi zdalo vsetko v poriadku (robili mu ju cca pred 4-5 rokmi). Bola som s nim aj u endokrinologicky (2010), vraj vsetky hormony (testosteron a i.) ma v poriadku. Mne sa to vsak nezda, samozrejme neviem aky je velky ked sa stoporí, ale v klude ho ma velkosti cca 5 cm a semenníky asi ako orechy. Je to dost citlive aby som to s nim rozoberala. Mimochodom ma trochu nadvahu a zacina mat trochu zenske tvary vacsi zadok a prsia. Neviete mi poradit kam sa obratit. Na urologa sexuologa, alebo kam (v Bratislave). Ja uz neviem na ake vysetrenie ist, ci je to v poriadku, pripadne ci je mozna nejaka plastika na zvacsenie. Dakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Doležitý udaj o veľkosti penisu je v stoporenom stave, teda v erekcii. Pokiaľ vtedy dosiahne aspoň 12 až 16 cm, tak spĺňa európsku normu a obávať sa nemusíte. Veľkosť semenníkov by mala byť ako slivka alebo ako väčšie vlašské orechy. V prvom rade by mal popracovať na znížení svojej hmotnosti. To mu v nijakom ohlade na zdraví nepridáva. Pokiaľ je penis ukrytý pod vrstvov tuku, tak logicky sa na pohľad zdá menší. Ak miluje rýchle občestvenie a kuracie mäso, tak to je preestrogenizované a u mužov práve sposobuje rast prsníkov. Takže radím to zo stravy vylúčiť, alebo aspoň do istej miery obmedziť. Pokiaľ napriek dobrým výsledkov máte obavy o jeho vývin, tak opäť sa obráťte na endokrinológa a urológa.

Komentáře uživatelů ...

21. 2. 2011 11:46:10
myslim, ze vas syn je dost velky nato aby ak stim ma problem ich riesil sam a nie vy zanho 5cm v klude? to je normalna velkost a aj tak podstatny udaj je ked je penis stoporeny a kedze ma 5cm v klude tak v poho splna priemer co je 11-15cm takze a plastika penisu? no ak sa xce zmrzacit v takom mladom veku je to rizikove
21. 2. 2011 15:32:35
Všetky nutné vyšetrenia váš syn absolvoval. Jeho "veľkosť" - všetkého je v poriadku. Nemusíte ju riešiť. Radšej zmente jeho stravovacie návyky aby nepriberal. O športové aktivity sa už dúfam postará sám.
21. 2. 2011 22:15:53
5 cm je dosti málo, ale u obéznější postavy se část penisu schová v podkožním tuku. Rozhodující se velikost při erekci. Dále uvádíte spíše odhad, v reálu to je možná 6 cm, zde bych předpokládal 12 cm při erekci - a to bohatě stačí. Velikost genitálií je dědičná, samozřejmě i z Vaší strany, nejen z otcovy. Plastika zvětší jen nepatrně, ale je tu značné riziko zhoršení funkce. Má význam jen optický. Docela se divím, že tyhle věci řešíte Vy a ne Váš syn, je mu přece jen 20. Je ale dost mužů s menšími genitáliemi a vedou spokojený manželský život.
22. 2. 2011 0:05:28
no matka to trosku prehana s peeci o sveho 20 letiho syna.. ho trosku i lutujem. Neni nic horsie ako prilis upeta matka na dieta. Mala by ste si najst chlapa a venovat sa mu.
22. 2. 2011 8:28:44
Všichni vás tu chlácholi, že je váš chlapec v pořádku, ale já se nedivím, že vás jeho vizáž znepokojuje. Píšete, že má varlata velká jako ořechy (doufám, že vlašské, ne lískové) ale dospělé varle, má-li být plodné, tedy produkovat spermie, musí být velké jako zralá švestka, to je známá věc. Z toho plyne i to, že má méně testosteronu než mívá mladý muž, a to je zase důvodem náchylnosti k typicky ženskému usazování podkožního tuku. Jak je to s vousy, s polohou hlasu? Což o to, někdo je takový typ, žensky boubelatý, s řídkými vousy, vysokým tenorem a přesto je plodný, má děti. Ta malá velikost varlat by mě však znepokojovala, měl by se asi ještě vrátit na tu endokrinologii i urologii a nechat si alespoň vyšetřit sperma.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot