22624  21. 2. 2011 19:26:56 - MILOS

Ucpaná žilka?

Dobrý den,
prosím o radu. Před několika dny jsem po stažení předkožky objevil takovou bouličku viz foto. Nikdy jsem neměl žádný podobný problém. Ta "boulička" nebolí, zatím nezměnila tvar, je pořád stejná a ani nepociťuji žádné jiné bolesti, neberu žádné léky. Je hmatatelná i v klidovém stavu, při erekci lépe.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Ucpaná žilka?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bolo by vhodné navštíviť urológa a nechať sa vyšetriť. Tento problém bez lekára nezvládnete vyriešiť.

Komentáře uživatelů ...

21. 2. 2011 22:07:42
Vypadá to jak rozšířená žíla, na způsobu varixů na dolních končetinách. Určitě bych s tím šel co nejdřív na urologii. Nejspíš vzniklo při nešetrné masturbaci, co návštěvy lékaře nejlépe nemasturbovat, případně velmi opatrně, ne přetahováním předkožky.
22. 2. 2011 9:04:38
Je to vážné? Jaká je léčba?
22. 2. 2011 10:50:07
Určitě navštivte urologa. Jde-li o rozšířenou žilku, jak tomu je u varixů DK nebo varikokély, tak léčit to nejde, jen chirurgicky odstranit. Často to není nutné, jen se doporučí určitý režim, u dk např. kompresivní punčochy a nepřetěžovat nohy. Žilka vypadá naběhlá i před výrazně rozšířeným místem. Pokud byste musel u urologa čekat na objednání, tak mezitím navštivte praktického lékaře. Rozšířené místo by se mohlo trochu zmenšit, ale rozšířené už zůstane. Možná jen lékař doporučí šetrnější zacházení než chirurgický zákrok, ale zcela určitě by to měl co nejdřív vidět.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot