23277  14. 3. 2011 15:42:19 - anickakurnickova

Problém s rozhodnutím (vzťah)

Dobrý deň,
mám jeden problém s ktorým si neviem poradiť. Mám najlepšieho kamaráta, náš kamarátsky vzťah trvá vyše 3 rokov. V poslednom čase (mesiac, dva) som sa pristihla pri tom že som sa do neho zaľúbila. Bojím sa však, že ak by sme sa dali dokopy a potom sa náš vzťah rozpadne, prišla by som o osobu, ktorú mám najradšej.
Čo mám robiť? Ďakujem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
To je skutečně riziko, protože do bodu čistého přátelství se pak budete jen těžko vracet. Jenže. Do tohoto bodu již není tak snadné cesty zpět ani dnes. Máte dvě možnosti. Zkusit v sobě city vůči němu ovládat, což je tedy otázka, jak se Vám to podaří. Druhou možností je vztah zkusit. A teď z mého pohledu to nejdůležitější: jde Vám především o dobrý základ vztahu, o trvalost. Proto vsaďte na pozvolný začátek vztahu, dopřejte nápadníkovi dost času na to, aby si uvědomil svoji touhu po vážném vztahu s Vámi, ještě dost dlouho přetím, než dojde na fyzické sblížení. Váš vztah má dobré šance, přeji, ať vám to klapne.

Komentáře uživatelů ...

14. 3. 2011 15:48:42
Presne v takejto situácii som aj ja, tiež sa poznáme rovnaký čas, ibaže ja som vedela, že som sa do neho zaľúbila už od začiatku. Bolo to obojstranné a obaja sme sa báli, že vzťahom si to len pokazíme tak sme do toho nešli...občas mi to je ľúto, ale tak snáď je to tak lepšie.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy