23770  31. 3. 2011 22:04:45 - martina12

Nechce sa mi milovať!

Dobrý deň!
Mám už 5 rokov jedného partnera (ktorý je aj môj prvý sexuálny partner), s ktorým máme dieťatko. Môj problém sa objavil asi tak po pôrode, keď som prestala mať na partnera chuť po sexuálnej stránke. Jednoducho sa mi nechce s ním milovať aj keď ho stále ľúbim. Môj apetít na sex s mojím partnerom je tak môžno raz za mesiac, čo sa jemu zdá pochopiteľne málo. Prosím poraďte mi v čom by mohol byť môj problém, pretože mám pocit, že nám to takto dlho nevydrží. Takto fungujeme už asi rok. Ďakujem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Kojíte? Užíváte nějaké hormonální preparáty? Všechny podobné hormonální změny můžou mít na Váš apetit určitě vliv, to je také důvod, proč si na pokles sexuálního zájmu často stěžují právě ženy po porodu. Pokud nevysledujete žádný vliv hormonů, zkuste zapřemýšlet nad možnými změnami kolem porodu, např. denním rytmem Vás obou, možností soukromí, nejste za poslední rok třeba vyčerpaná? Pokud ani zde nic neobjevíte, můžete zkusit konzultaci u sexuálního psychologa, případně v manželské poradně, dle možností v místě Vašeho bydliště.

Komentáře uživatelů ...

31. 3. 2011 22:15:02
Sex nie je vsetko, ak sa lubite tak vydrzat to nie je problem, nechutenstvo sposobuje hlavne stres, vela prace, ziadny cas na oddych.
1. 4. 2011 18:19:50
Ďakujem za rady. Je pravda, že ešte kojím a som aj študentkou na vysokej škole takže s tou vyčerpanosťou a prepracovanosťou je to tak, že som dosť unavená aj vzhľadom k tomu, že synček sa noc čo noc budí aj 4-krát. Ale môj partner si myslí, že to nie sú až tak hlavné dôvody a že chuť milovať sa s ním by som mala mať častejšie.
4. 4. 2011 10:05:07
Jeeeejeee,to jste si to ale vybrala..!Neni divu,ze takova vycerpanost...Manzelka,matka,studentkaVS..a jeste fungovat jako perfektni milenka?Hmm.Prilis hodne jste si ,,toho,,na sebe nabrala,jak celkovou vytizenosti,tak velkou zodpovednosti..Ale vse se da postupne nejak zvladnOUT.Rovnez si myslim,ze na nektera rozhodnuti jst byli,,dva,,tudiz je nyni na miste urcita spoluprace a pochopeni z partnerovy strany,chce to dobrou vzajemnou komunikaci,..Drzim pesti..
PhDr.Burdova [Psycholog]
14. 4. 2011 12:30:16
Měl by být ochotný přistoupit na nějaký kompromis.. Držím palec!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy