24729  9. 5. 2011 20:17:21 - right

AIDS a test

Dobrý deň,
chcem sa opytat absolvoval som test na HIV zhruba tyzden dozadu. Test mi vyšiel negativny-zdravy. Nakolko sa stale citim slabo mavamam aj hnacky a bolesti hlavy a take zvlastne skrabanie v hrdle chcem sa opytat ze ak by som mal teoreticky priznaky, HIV test by mal v tomto pripade pozitívny vsak, aj ked test nebol robený presne 3 mesiace od pohlavného styku ale menej.

pokorna   pokorna [Praktický lékař]
Nechte se test na HIV zopakovat za dva měsíce, do té doby používejte kondom. Uvedené příznaky nemusí být projevem infekce HIV, může se jednat o jinou zcela běžnou virózu, která se projevuje slabostí a průjmy, můžete mít například i infekční mononukleózu, aj. Pokud by u Vás přetrvávaly průjmy po dobu delší než dva týdny, měl by jste navštívit internistu-gastroenterologa, mohlo by se jednat o zánětlivé onemocnění střeva (Crohnovu chorobu).

Komentáře uživatelů ...

11. 5. 2011 11:55:07
ak mozem este doplnit,podstupil som aj pecenove testy aj vyter z rekta...a vysledok bol mierne zvysen CRP okolo 8...a vyter z rekta nic nezistil.
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 5. 2011 11:32:12
Tak to je len príznakom nejakej infekcie. CRP je zápalový faktor, ale nepovie nám presne aký druh infekcie sa jedná.
pokorna [Praktický lékař]
12. 5. 2011 15:02:56
(1) Ty výsledky potvrzují výše řečené, že se s největší pravděpodobností jedná o virovou infekci, které se lidově říká "střevní chřipka". Mohlo by se jednat i o příznaky HIV infekce, proto doporučuji opakovat HIV test. (2) Dále by se mohlo jednat o zánětlivé onemocnění střeva, Crohnovu chorobu nebo ulcerózní kolitidu, které nemají infekční příčinu, patří mezi autoimunitní onemocnění, tedy pro Vaši představu je to něco jako "alergický ekzém" uvnitř střeva. Jedná se o poměrně závažná onemocnění, která se projevují déle trvajícími průjmy. Tyto autoimunitní onemocnění střeva by měl rozpoznat internista-gastroenterolog.(3) Poměrně nízké CRP okolo 8 znamená, že nemáte bakteriální onemocnění, takže by Vám nepomohli antibiotika. (4) Jaterní testy jsou vpořádku, což znamená, že zřejmě nemáte žloutenku-hepatitidu a nejspíš ani infekční mononukleózu.
12. 5. 2011 19:45:45
dakujem pekne za vsetky odpovede:)

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie