24840  13. 5. 2011 18:35:47 - ivana.b

Po operácii problém s hnačkou!

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, mamine nedávno asi tak pred týždňom vyberali všetky ženské orgány. Začala mať však problémy so stolicou, lebo ju preháňa a bolí ju to. Je to normálny alebo treba s tým ísť k lekárovi? A čo si ma dať aby ju nepreháňalo?

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud bere Vaše maminka antibiotika, pak dochází k vybíjení přirozené střevní flóry kterou je potřeba doplnit probiotiky (mléčné výrobky nebo probiotika z lékárny). Určitě má svou vinu na současném stavu i operace. Zkuste použít živočišné uhlí nebo Smectu. Doporučím také náhradu ztracených živin např. Nutridrinkem, případně roztok Kulíšek pokud jsou průjmy intenzívní. Pokud průjmy během jednoho dne neustoupí, je vhodné navštívit lékaře.

Komentáře uživatelů ...

13. 5. 2011 19:42:27
Preháňať už ju môže prakticky z jedla a určite nie v súvislosti s operáciou. Možno ešte i z psychiky. Bolesti môže mať pretože celá oblasť je určite viac citlivá. Na ustálenie problému nech použije liek SMECTA - je to prášok - použiť podľa návodu.Veľmi účinný. Ak jej to do rána sa neustáli bude musieť vyhľadať lekára.
14. 5. 2011 15:47:15
zalezi od dovodu operacie,ak berie dalsiu liecbu ako chemoterapiu.ci antibiotika moze sa vyskytnut hnacka,dobre su probiotika ,smecta sa pouziva pri hnackach s virozy