25438  1. 6. 2011 22:01:43 - biedronca

Potraviny pri atop.ekzému

Mužete mi prosim konkretne vypsat, ktere potraviny +tekutiny mohu a naopak vyhradne Nesmim konzumovat, pro zlepseni atopického ekzemu? Dekuji Barča z Breclavi.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Barčo toto je velice individuální. Atopie je jakýmsi předpokladem, že tělo bude na určité látky reagovat alergicky, není to alergie přímo. Každý atopik reaguje alergicky na jiné potraviny, takže toto si budete muset ověřit a vyzkoušet sama na sobě. Obecně lze ale říct, že mezi potraviny které alergie vyvolávají patří nejčastěji oříšky, kakao (a vše co jej obsahuje), tropické ovoce (kiwi, citrusy, přezrálé banány), mák, plísňové sýry, uzeniny, ryby, vejce, a koření.

Komentáře uživatelů ...

4. 6. 2011 1:07:01
Vyhni se kořeněným a aromatickým potravinám. To je všeobecné pravidlo. Daleko důležitější je prostředí ve kterém žiješ, používání hodných vkosmetických výrobků (drahé neznamená často vhodné), dobře vymáchané prádlo atd. Atopický ekzém lze dostat pod kontrolu, že se s ním dá žít. Doporučuji koupat postižení místa v mořské vodě. Jako náhražka dobře poslouží sůl z mrtvého moře. 2x denně obklad na 20 mnin (a hlavně dlouhodobě), později třeba 2-3 týdně, dělá často zázraky. Koneckonců kanystr s vodou z Jadranu vydrží ve sklepě při dodržení hygienických pavidel klidně celý rok bez známek zkažení.
5. 6. 2011 11:12:53
Na internetu jsem cetla ze je vhodne konzumovat mlecne vyrobky (sýry,jogurty) a kefirove mleko, jinde zase že mléčné výrobky nejsou vhodné pro atopický ekzem.Co myslíte? Dale ze mame vynechat veprove maso,kysele ovoce,tucne a smazene jidla a uz vubec ne potraviny z konzerv pouze ryby. Co odkaz to jiné doporučení :( Nevím z čeho mam atopický ekzem ale bojuji s tím již dva roky,vždy pomohou na chvili různé mastičky a pak zase zhoršení. Piji dlouhodobě bylinné čaje (detoxikační,ledviny,žaludek a střeva,immunita)a pouze pitnou vodu.Sladkosti a slané jsem vynechala uplně,včetně smaženého.
5. 6. 2011 11:15:16
Samozrejmě bez jakéhokoliv alkoholu a koureni