25439  1. 6. 2011 23:04:26 - Leonard

Náhle vypadávanie vlasov

Dobrý deň!
Mám 18 rokov a mal som husté vlasy. V priebehu pár mesiacov mi neuveriteľne rýchlo zredli. Jednoducho vypadávajú a mám pocit, že čím ďalej tým horšie - už mi začínajú vidieť tie "redšie miesta". Mám dlhšie vlasy už niekoľko rokov, takmer po plecia a je pravda, že vypadávajú tie najdlhšie. (a momentálne mám asi aj najdlhšie vlasy aké som kedy mal) Na vypadnutých vlasoch som si všimol aj zmenšené korienky. Je možné, že za to môže ich dĺžka?
Taktiež som si ich umýval takmer každý deň. A nevypadávajú mi "prirodzene". Je to takmer v celej oblasti, a kúty nemám - no za to sú redšie, ako som spomínal po celom povrchu. Je pravda, že v poslednej dobe podstatne menej jem ale za to jem viac zeleniny. I keď niektoré pokrmy v mojom jedálničku už dlho neboli, ako napríklad vajíčka, či ovocie. Vedeli by ste mi niečo účinné poradiť? Alebo mi už len zostáva návšteva dermatológa?

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Je pravda, že čím jsou vlasy delší, tím jsou unavenější a potřebují více péče aby zůstaly zdravé a nevypadávaly. Snadže se jíst racionálně (vč. vajíčel které obsahují důležité látky). Stravu doplňujte o komplex vitamínů z lékárny. Počítejte s tím, že i když upravíte stravovací návyky, bude trvat několik týdnů až měsíců než se vypadávání vlasů upraví. Příčinou může být i příliš velký stres, nošení klobouků, šátků nebo helmy.

Komentáře uživatelů ...

4. 6. 2011 1:56:18
Když experimentuješ s jídlem a nemáš vyváženou stravu, nediv se, že ti mohou vypadávat vlasy. Nejspíše se jedná ale o souhru více okolností - podvýživa, hladina hormonů (dospívání), genetické předpoklady, případně chronické onemocnění. Tím, že začneš řádně jíst, je první předpoklad zdravého vývoje. Kvalita vlasů je věc dlouhodobá a zněny se projeví v řádech měsíců, resp. let. Doporučuji změnit stravovací návyky, člověk je všežravec, a zejména v dospívání výpad jedné složky potravy je citelný. Dále je možné se poradit u kožního lékaře, který provede vyšetření vlasů za předpokladů, že bude pravdivě informován o tvém jídelníčku. V každém pořípadě můžeš začít hned sám tím, že si koupíš nějaký z multivitamínů a budeš ho dlouhdobě (měsíce)užívat denně. Tím alespoň z malé části doplníš výpadky stravy. Nechápu důvod, proč nejíš ovoce. To je nějaká nová móda sebedestrukce?
5. 6. 2011 12:05:32
Ďakujem za rady. Podvýživou určite netrpím. Len som zvykol jesť do prasknutia, teraz si to upravujem. Ovocie nejem... ani neviem prečo. Nechutí mi zväčša alebo sa k nemu ani často nedostanem. Ale nehovorím, že absolútne žiadne nejem len dosť málo. No ako som povedal, miesto ovocia si radšej zoberiem plný tanier čerstvej zeleniny :) . Ale pokúsim si svoj jedálni lístok zamerať viac na ovocie, vajíčka a pod. stravu obsahujúcu potrebné látky. Už som začal brať aj vitamíny.