26268  26. 6. 2011 15:49:13 - nexty2009

Při kašli zčervenám a začnu se třepat

Dobrý den,
je mi bez dvou měsíců 50 roků jsem muž a léčím se na středně těžké asthma.na které užívám léky Diskus 250 a 500mg dále theoplus 300mg.Současně s těmito léky užívám ještě Lozap h a zorem 10mg na snížení vysokého tlaku.Občas u mě dochází při zakašlání, že zčervenám a začnu se třást,již párkrát jsem i upadl na zem,vždy si na průběh pamatuji a během několika vteřin je vše při starém a jsem bez jakýchkoliv potíží, ptal jsem se lékařky co by to mohlo být a ona mi řekla, že pravděpodoně v tu chvílku mám zvýšený obsah kysličníku v sobě a ten tohle způsobuje. Byl jsem vyšetřen i na krčním bez výsledku vše v pořádku. Samozřejmě vím, že bych neměl kouřit, ale pokoušel jsem se několikrát přestat, ale vždy jsem začal opět. Prosím o radu na kterého specialistu se obrátit, děkuji František.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Františku pokud opravdu chcete skoncovat s kouřením (což je více než vhodné vzhledem k Vaše zdravotnímu stavu), obraťte se na spceiální centra pro odvykání kouření. Specialisté s Vámi naplánují celou proceduru a pomohou Vám s odvykáním. Vaše lékařka má pravdu, pravděpodobně však nepůjde jen o jednu příčinu, ale o jejich kombinaci.

Komentáře uživatelů ...

26. 6. 2011 16:17:43
Vážený pane, měl byste své potíže sdělit ošetřujícímu lékaři. Zde píšete na běžné fórum, kde žádný lékař neléčí a léčit ani nemůže, protože se to na dálku nedá a byla by to hrubá nezodpovědnost poradit cokoliv jiného, než abyste se obrátil osobně přímo na vašeho lékaře.