26293  27. 6. 2011 9:17:52 - quen

Jsem příliš hodná?

Dobrý den
jsem 29 letá, svobodná, pracující, mam spoustu koníčků, závodně tancuji. Od 15 let se potácím ve "vážných" vztazích. Většinou byly několikaleté a všechny končí paradoxně stejně.Buď mi partner začne lhát,načež mu vysvětlím, že důvěra je to nejcennější atd... a on lže vesele dál, nebo já mam pocit, že vztah funguje a najednou mi partner oznámí, že odchází např: z důvodu, že mu vadí moje kočka, která mu doteď nevadila. Myslím, že jsem dost tolerantní a je možné,že zásadní chyba je ve výběru partnera,ale po těch letech zklamámí jsem se dostala do stavu ,že v upřimný vztah už prostě přestávám věřit. Vtipné na tom všem je, že všichni moji ex mi dodnes volají, když něco potřebují a já samozřejmě ochotně pomáhám. Když potřebuji něco já, jsem odbyta odpovědí např. že jejich přítelkyně si nepřeje ,abych je otravovala, paradoxně když nemají na nájem,nebo potřebují pomoc s hledáním psa,tak přítelkyni vůbec nevadí mě kontaktovat:-DJiný můj ex mě dokonce poprosil,abych mu pomohla vybrat dárek pro jeho novou pani. Konkrétně vibrátor:-D Mé příběhy mi někdy připadjí úsměvné,bohužel si ale uvědomuji realitu, že chyba bude zřejmě ve mě a nevím jak z toho začarovaného kruhu ven. ?áte pro mě nějakou radu?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
To, čo sa deje vo vzťahu k Vašim bývalým partnerom si myslím, že sa deje aj vo vzťahu k iným, len si to tak neuvedomujete. Ja by som Vám odporúčala si prejsť zásady asertívneho správania. Asertivita je práve dôležitá aj v odmietaní, aby to nebolo všetko na úkor Vás. Na trhu je množstvo knižiek, ale niekedy je jednoduchšie vyhľadať psychológa a s ním si jednotlivé asertívne práva môžete prejsť aj "na živo". Myslím si ale, že si nájdete partnera, ktorý ocení Vašu oddanosť a vernosť, aj keď máte teraz pocit, že vzťahy končia vždy rovnako.

Komentáře uživatelů ...

27. 6. 2011 9:59:30
myslim, ze najvacsiu chybu robis v tom, ze si zrejme hladas rovnaky typ muzov.. to sa da tazko ovplyvnit.. skus si hned od zaciatku vztahu urcit hranice, alebo nejake zasady, co si neprajes aby vo vasom vztahu bolo.. napr. neznasas klamanie, tak to partnerovi povedz este pred tym ako zacne klamat.. nech vie, ze je to nieco co vas zranuje a pokial ta bude mat uprimne rad, vyvaruje sa toho.. urci si hranice vo vsetkom co ta napadne.. a na svojich ex kasli z vysoka, nebud ich kamaratka, nepomahaj, nedvihaj telefon.. k zivotu ich nepotrebujes, podla toho co pises mas urcite dostatocne vela priatelov a tvoji ex ta len vyuzivaju.. kasli na nich.. vela stastia..
27. 6. 2011 14:57:45
ano si prilis dobra. kasli na nich, ak ta pomoc nema byt vzajomna. ja ta chapem, tiez som bola taka, az ma jeden kamarat skaredo oklamal. potom ma ta dobrota presla a vyberam si len ludi o ktorych som presvedcena, ze si moju pomoc zasluzia. ohladom vztahov...tazko radit, jedine skus byt najprv s nimi "kamaratka"aby si vedela do coho ides.
quen
30. 6. 2011 13:33:30
Moc děkuji za cenné rady ,pokusím si je vzít k srdci:-D

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy