26325  27. 6. 2011 19:56:07 - vitus3

Trnou mi prsty na nohou při běhání

Dobrý den,
mám problém s prsty na nohou. Při běhání v přírodě mi začnou prsty trnout po cca. 20-30 minutách běhu. Pak bohužel běhání musím ukončit, neboť skoro necítím nohy. Tkaničky na botách si moc neutahuji, takže nemyslím, že by se mi nějak neprokrvovali nohy. V botách podle mě taky problém nebude. Můžete mi prosím poradit nějaké řešení problému, popř. Vhodný doplněk stravy? děkuji

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Popisujete přesně příznaky nevhodných bot. Zkoušel/a jste různé typy a značky obuvi? Možná Vám nesedí právě od jednoho výrobce, často pak dochází k útlaku cév a tímpádem i nervů, což způsobuje mravenčení a brnění. Doporučuji obuv volit přesně podle účelu (běhání po nezpevněných cestách, po asfaltu,...). Pokud máte pocit že příčina je v prokrvení, doporučím přípravky s obsahem Gingo biloby. Pokud bude problém přetrvávat, obraťte se na svého lékaře.

Komentáře uživatelů ...

27. 6. 2011 20:07:01
Doplněk stravy ničemu nepomůže. Máš nejspíše někde skřípnutý nerv, resp. problém může být kdekoliv. Pokud nepomůže cílená masáž, pak k lékaři. 20-30 min běhu není málo a myslím, že taková zátěž už vyžaduje pravidelné kontroly zdravotního stavu. Samozřejmě také záleží na věku.
27. 6. 2011 21:12:25
Je mi 22, sportuji pravidelně, takže těch 30 minut běhu je u mě normální. Každopádně děkuji za radu, pokud bude problém přetrvávat, obrátím se na lékaře.