26653  6. 7. 2011 15:13:35 - andre16

Predejakulačná tekutina?

S partnerkou nechceme používať žiadnu antikoncepciu, zároveň ani mať dieťa. keď cítim, že príde ejakulácia, súlož prerušíme, aby som ejakuloval mimo nej. niekedy ale chceme súlož predĺžiť a tak ju neprerušíme, ale iba na chvíľu spomalíme, alebo zastavíme. cítim však, že pri zastavení občas aj tak dôjde k miernemu uvoľneniu tlaku a hoci neejakulujem, z penisu samovoľne pomaly vytečie tekutina. ide o ejakulát, alebo niečo iné? môže partnerka teoreticky otehotnieť, ak potom pokračujeme v súloži bez prerušenia? Ďakujem za odpoveď.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Váš postup je poměrně riskantní a k otěhotnění dojít může. Tudíž pokud nechcete dítě, používejte ochranu. Ta tekutina je tvz. preejakulační tekutina, která může obsahovat spermie a k otěhotnění může dojít nejen teoreticky, ale i prakticky. Navíc s preejakulační tekutinou se může uvolnit malé množství ejakulátu, kde už je riziko otěhotnění podstatně vyšší než v případě preejakulátu.

Komentáře uživatelů ...

6. 7. 2011 19:56:18
Riskujete. Ste na najlepšej ceste k otehotneniu partnerky. V podstate ide o predejakulačnú tekutinu, ale v pohode pri toľkom vzrušení môže dôjsť k malému úniku ejakulátu ešte pred orgazmom a to si nemusíte ani všimnúť.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie