26727  8. 7. 2011 9:48:12 - anonymka1234

Tabletky na posunutie menštruácie

Dobrý deň,
dnes som zistila, že presne v prvý deň dovolenky mám dostať menštruáciu. Veľmi ma to teda nepotešilo, pretože s používaním tampónov nemám dobré skúsenosti a uprednostňujem radšej vložky. Lenže s tými sa moc dobre v mori kúpať nedá, všakže? :( Tak som sa chcela spýtať, či tie tabletky na posunutie nie je možné zohnať aj bez predpisu. Pretože na gynde som ešte nebola a ani to nemám v pláne, keďže mám len 17 rokov. Prosím poraďte či by sa dali niekde zohnať? A kedy ich mám začať užívať? Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bez lekára lieky na posunutie menštruácie nedostanete. Takže musíte sa obrátiť na gynekológa. Ak nie, tak vám ostanú len tampóny ako ďalšia alternatíva.

Komentáře uživatelů ...

8. 7. 2011 11:45:39
Žádné tabletky na posunutí menstruace nejsou. Musela byste užívat jednofázovou HA a užívat 2 balení bez sedmi denní pauzy. Pak byste běžnou menstruaci neměla. U moře (pokud tam jedete) dostanete menstruaci tak jako tak.
8. 7. 2011 12:23:59
Tabletky na oddialenie menštruácie existujú, takže ten prvý komentár je somarina. Tabletky môže predpísať len lekár, pretože sú to hormóny. Vaša mama by mohla skúsiť skočiť za svojím gynekológom či by jej tie tablety pre Vás nebol ochotný predpísať, aj keď si myslím, že ste už vo veku, kedy by bolo vhodnejšie, aby ste tam išli spolu s matkou. Myslím, že keby to bol v pohode lekár, tak ak by ste nemali žiadne ťažkosti, nemali ste ešte pohl. styk tak by vás ani nevyšetroval, maximálne by možno urobil ultrazvuk.
8. 7. 2011 14:50:52
Léky na oddálení menstruace pro děti nejsou, pod 18 let se nedoporučují. Rozhodí menstruaci, může dojít ke špinění nebo silné menstruaci, je třeba je začít užívat předem a jsou ho hormonální přípravky jen na předpis. Při jejich užívání může dojít ke zvracení, bolestem břicha, hlavy atd... Tedy naprostý nesmysl pro mladou dívku. Kdyby naopak brala trvale monofázovou HA, cožby prospělo i z části jejímu organismu, pak je pomoc s oddálením cyklu celkem lehká.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky