27220  20. 7. 2011 10:40:46 - sslloovv

Podvázání vaječníku?

Je mi 37let amám 2děti, moje gynekoložka mi nedoporučila antikoncepci, takže nepoužíváme s manželem žádnou ochranu proti otěhotnění. Mám velké deprese každý měsíc při zpožděném cyklu,proto by mne zajímalo jestli bych mohla na sterilaci a kolik peněz bych si musela za tento výkon připlatit? Děkuji za odpověd

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Sterilizáciu je možné urobiť ženám, ktoré o to požiadajú a spĺňajú dané kritéria a to: Majú viac ako 30 rokov a minimálne 3 deti, alebo majú viac ako 35 rokov a na počte detí už nezáleží. Takže skúste sa porozprávať s vaším lekárom a spoločnými silami napíšte žiadosť. Rovnako s prihliadnutím na vaše iné zdravotné problémy by to bolo viac než vhodné.
Rovnako istým riešením by bola vasektómia manžela. Je to ambulantný, nenáročný výkon, pri lokálnom umŕtvení a nie je tak náročný ako ženská sterilizácia. Skúste nad tým s manželom pouvažovať.

Komentáře uživatelů ...

23. 7. 2011 8:02:04
Jakmile je vám více jak 35 let máte právo na podvázání , ale jak my nyní vysvětlil můj gynekolog , kterého sem se ptala na tento zákrok je lepší si nechat přerušit vejcovody protože podvázání není na 100% a když se udělá špatnej uzel můžete opět otěhonět.Stačí se domluvit z vaším gynekologema po příští menstruaci vám zákrok můžou udělat.Zákrok hradí plně pojišťovna a podléhá zákonu ptoto ho neudělají všem.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky