28023  5. 8. 2011 23:43:34 - karoli

Celkový problém v sexu

Dobrý den, prosím o radu.
Mám prvního partnera, se kterým mám pohlavní styk - už skoro rok, ale zatím jsem nedosáhla orgasmu a někdy si ten sex ani neužiju - buď mě to bolí nebo pálí, nebo mi to je nepříjemné a když mi partner dělá dobře ústy nebo prsty, nedělá mi to skoro vůbec dobře. Jsem z toho zoufalá a vůbec nevím, co mám dělat. Děkuji, Karolína

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
v tak mladém věku je to normální. Důležité také je promluvit si s partnerem co se Vám líbí, kde se Vás má dotýkat. Komunikace je při sexu velmi důležitá! Pokud máte přece jen problémy (pálení, bolest), tak si o tom prosím promluvte se svým gynekologem.

Komentáře uživatelů ...

6. 8. 2011 0:47:42
Karolíno, předně jste vynechala to nejpodstatnější, kolik vám je roku a zda se přivedete sama onanií k orgasmu. Nastudujte si sexuální problémy mladých dívek. Že nemáte orgasmus při sexu není nic neobvyklého. Jen asi třetina dívek do 18 let ho má. Máte vůbec někdy orgasmus když onanujete? Pokud ano, onanujte před přítelem, ukažte mnu jak si to děláte. Za čas se to neučí a za další čas budete mít orgasmus orální s přítelem a za hodně dlouhý čas, až vyzrajete v ženu, přijdou i další potěšení.
6. 8. 2011 16:27:51
V září mi bude 18 a orgasmus jsem neměla ještě vůbec. Ani vlastní onanií.
6. 8. 2011 18:52:34
To, že v necelých 18 nemáte při souloži orgasmus je zcela běžné, nehledejte v tom vůbec žádný problém. Orgasmus při souloži ale nemá ani řada žen starších, případně mají orgasmus, ale ten spíš než souloží je docílený stimulací klitorisu - rukou partnera, nebo sama. Dosti žen mívá pravidelný partnerský sex, bez orgasmu, který je jim ale příjemný. Pak vedle toho pravidelně masturbují, kdy orgasmu docílí. Obě zkušenosti jsou něčím jiným, vlastně si ani nekonkurují ale doplňují se. Jsou tu spíš 2 otázky. Za prvé, jestli se vám styk líbí, může vám být příjemná i fyzická blízkost partnera, než jen kontakt genitálií. Jak píšete, asi ne. V tom případě není vůbec nutné se do styku nutit, ani se nechat partnerem stimulovat rukou či ústy. Spíš se snažte vyhovět partnerovi - masturbujte ho, poskytněte mu felaci, někdy snad i soulož, pokud vám to nebude vyloženě nepříjemné. Za druhé, je otázka, jaká je Vaše sexuální potřeba. Většině dívek pravidelně masturbuje už v 11 letech, dost jich začíná i v 9, když pomineme tu vyloženě dětskou masturbaci, která je taky velmi rozšířená (tam má často určitý útlum po 6 roce). Ty jedenáctileté, dvanáctileté dívky velmi dobře vědí, co to je orgasmus způsobený masturbací. Pokud jste dosud pravidelně nemasturbovala, nanejvýš si to zkusila, protože jste o tom četla - a nic vám masturbace neříká, tak můžete být asexuální typ. Nemá cenu se do masturbace či partnerského sexu nutit. Zde by spíš bylo vhodné si najít podobně založeného partnera. Případně u partnera dosavadního mít vztah bez sexu. Nebo mu poskytnout občas např. masturbaci či orální sex, pokud Vás to nebude obtěžovat. To pak berte, že to děláte partnerovi pro potěšení, sama v tom nemusíte hledat nějaký erotický zážitek. Je ale i možné, že Vaše sexualita se teprv probudí. Zatím můžete partnera občas uspokojit rukou, ústy - a časem můžete sama začít mít chuť na vlastní sexuální život. Ale i asexuální žena může vést šťastný rodinný život, mít děti, vztah s mužem - jen to není tolik o tom sexu.
6. 8. 2011 21:46:45
stimulace klitorisu mě pokaždé jemně pálí, i proto jsem s masturbací přestala. O tom sexu, špatně jsem se vyjádřila - někdy mě baví, nedělá mi to vůbec zle, jen žádná známka orgasmu. Každopádně s partnerem provozujeme sex poměrně často a pokaždé se snažím uspokojit ho co nejvíce =). Četla jsem pár článků ve kterých se hodně psalo o tom, že každá žena se jindy sexuálně vyvine. Moc děkuji za rady =)
6. 8. 2011 22:11:10
Z toho, co jste teď doplnila, mi přijde, že jste naprosto v pořádku. Orgasmus při souloži většina dívek Vašeho věku nemá, nemají ho často ani ženy o něco starší. S věkem se procento orgasmu při souloži u žen zvyšuje, ale ani tak orgasmu každá žena nedosáhne. Pokud se Vám sex líbí, tak jste naprosto v pořádku. Pokud Vám stimulace klitorisu nevyhovuje, nic Vás k ní nenutí. Nejspíš ji ale asi stejně časem objevíte. U mužů sexualita je na vrcholu je někdy ve 24 letech, pak velmi pozvolna klesá. U žen to je jiné, sexuální potřeba naopak může stoupat až do čtyřicítky.
8. 8. 2011 10:05:46
Jsou ženský, který to nezažijou celej život nebo třeba minimálně do prvního dítěte. Váš partner by se měl naučit předehru a pak být opatrný. Jak vám píše doktor Lanovský, tak je důležité si s partnerem o tom promluvit co vám dělá dobře. Pokud se stydíte klidně to řešte v klidu přes sms třeba. Důležité je, dostat vás do pohody. Můžete si to zkusit udělat i sama, alespoň ten klitorální pokud jste netrpělivá.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie