28529  17. 8. 2011 20:44:06 - invisible91

Seroxat + doplnky výživy?

Dobrý deň.
Neviem, či toto je tá pravá stránka pre môj problém, ale aspoň to skúsim. Už asi pol roka dozadu som si začal uvedomovať, že mám akési psychické problémy. Tento týždeň začnem s užívaním seroxatu. V prvom rade sa chcem opýtať na rôzne doplnky, či nemôžu nejako negatívne ovplyvniť liečbu seroxatom (príbalový leták je písaný dosť pochopiteľne, ale istota je guľomet. Niekde na nete som čítal, že depresívne alebo úzkostné stavy sa dajú zmierniť aj vitamínmi skupiny B- najlepšie B komplexom. Nachádza sa síce aj v bežných potravinách, ale teraz mám na mysli skôr ten vitamínoví doplnok z lekárne.
V poslednom čase mám trošku problemy s trávením (napr zvýšenou plynatosťou a pod, čo môže byť spôsobene aj tými problemami psychickeho charakteru)- to som čiastočne vyriešil, ked som si kúpil v lekarni biopron 9. Účinok to ma veľmi dobrý ale v dni, ked si to zabudnem dať sa problémy vrátia (a to tak, že ma bolí brucho. Nie až tak ako pri zápche, ale bolí). Tiež by som chcel vedieť, či to náhodou nemá nejaký účinok na liečbu seroxatom- ale v podstate sú tam len baktérie. Takže len pre istotu.
Od septembra by som chcel pravidelne cvičiť vo fitku (teraz to inak pre isté dôvody možné nie je), ale v súvislosti s tým by som chcel užívať L carnitín alebo selén + samozrejme nejaké bielkoviny. Takže moja otázka k tomu je, či tento liek a tieto doplnky navzájom idú k sebe a tiež či to náhodou nie je trošku záťaž na pečeň.Ešte taká otázka s alkoholom. Alkohol vlastne ani nepijem, ale ako je to s občasným pitím piva (napr 1 pohár za cca mesiac)? Ďakujem

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
B-komplexem určitě nic nezkazíte. Biopron 9 se s Seroxatem určitě nijak neovlivňuje. L-carnitin též negativní účinky nemá, bílkoviny také ne, pokud se užívají v rozumném množství. U Selenu si dávejte velmi velký pozor na dávkování, jelikož se tímto stopovým prvkem dá snadno předávkovat, doporučuji selen přijimat v přírodní formě, než doplňků stravy, velmi bohatým zdrojem selenu jsou para ořechy 1-2 ořechy Vám spolehlivě pokryjí DDD. Pivo v množství, které udáváte určitě játra nezatěžuje a nemá žádné jiné vedlejší účinky.

Komentáře uživatelů ...