28627  20. 8. 2011 17:30:02 - PureGold

Rozchod - druhá šance?

Dobrý den,
byla jsem s přítelem 3,5 let. (Mně je 20, jemu 25). Sice žije 200 km daleko, ale jezdila jsem k němu na víkendy. Vše klapalo, je hodný, a je to člověk, s kterým jsem si plánovala budoucnost. Jen mi přijde, že když ho něco trápí, nedokáže to říct na rovinu a vyčkává. Minulý víkend bylo vše OK, jen jsem se ho zeptala, zda spolu budem furt (spíš ze srandy), a on, ať se neptám, tak jsem dělala uraženou. Doma jsme to zase začali řešit a to mi řekl, že mě má rád, ale nechce se mnou jednou žít. Nevím, on už pracuje, já budu ještě pár let studovat. A asi na něj doléhá i to, že poslední dobou se jeho kamarádi žení. Taky už pár měsíců chodí ven s kamarádkou (kterou předemnou chtěl, ale ona jej ne, takže jim to nevyšlo). Nikdy ji nevyhledával, teď mi přijde, že se k ní chová až moc hezky. Nechci mu brát kamarády, ale myslím, že najednou mu ona něčím imponuje, že je jiná, chytřejší, pracovitější. Najednou vidí asi věci, které na mě přehlížel, a začínají mu vadit - že je nemám. Ani jsme se nerozloučili, sám říkal, že chce být dobrý kamarád, a ani se neozve. Když jsem mu napsala sms, spíš se ke mně choval tak, jakobychom se pohádali. A napsal: Myslím, že i teď si pořád stojím za tím, co jsem řekl. Myslíte, že kdybych ještě chvilku počkala, tak by byl schopný mi druhou šanci dát? Vím,co mu na mě vadí, a taky vím, že to jde změnit. Jen mi nikdy nic takového neřekl, tak jsem si myslela, že se semnou nerozejde. Je to taky tvrdohlavý kozoroh, a co opravdu řekne, za tím si fakt stojí, moc se toho bojím. Je to poprvé, co se rozcházíme, ne po několikáté, aby si myslel, že mi už nemůže věřit. Děkuji za odpověď. P.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Aj keby ste sa k sebe mali po nejakom čase vrátiť, mali by ste v taký vzťah opäť dôveru? Váš problém je, že Vy vo vzťahu hľadáte aj istotu a aj pocit, že ste pre neho jediná a jedinečná. Toto Vám do teraz nedal a otázka je, že či toho "po nejakom čase" bude schopný. Ja si myslím, že nie a myslím si, že to aj sama dobre viete. Vzťah má byť o spoločných cieľoch, nie o manipulácii. Takže ak mu aj necháte čas, zásadne zmeny sa len týmto nechaním času neudeju.

Komentáře uživatelů ...

21. 8. 2011 14:37:24
a to sa vam skutocne bude s nim dobre zit s predstavou, ze vas "zobral na milost"? on sa uz rozhodol a vy nemozete ktoviekolko cakat, ci predsa...
21. 8. 2011 16:34:34
Asi uz niet navratu z tejto cesty. No trochu natvrdo som so tu napisala, ale radsej kruta realita ako milosrdna loz. Pravdepodobne - aj ked to ty vidis inac, ste si nie vo vsetkom sadli, len on o tom nehovoril a teraz ked sa zblizil viac so svojou kamaratkou, asi zistil, ze mu je blizsia ako ty. No deju sa aj take veci. Radsej pred sobasom, ako po nom. Hladaj dalej. Vyber sa na dovolenku, zresetuj hlavicku, oddychni, opal a zacni hladat ... Uvidis, co ti napisu odbornici.
22. 8. 2011 6:37:05
Dva-krat do jednej rieky nevstupis.
Constantine1
23. 8. 2011 8:54:03
Holka, je ti 20. Vzchop se a jdi dál! Láska na dálku časem ztroskotá, navíc on se již rozhodl. Řekl ti, že chce být kamarád, ale to řekl jen proto, že chlapy jsou na tohle srabi a nedokáží říci věci na rovinu. Znamená to totiž, že s tebou již nechce být, že sice nyní chce být jen kamarád a časem ani to ne...Dokáží rychleji na všechno zapomínat než ženy, i na to hezké, bohužel. Nehledej chybu v sobě! Pokud tě partner nemá rád takovou jaká jsi, najdi si takového, co na tobě bude vše milovat! Věř, že takového jednou najdeš!!! Hodně štěstí a držím pěsti!
24. 8. 2011 22:08:30
Děkuju mockrát za odpovědi! :) Já vím, myslím, že i když jsem mu minulý týden napsala sms, tak jsem se dost ponížila. On by chtěl, abych se asi totálně změnila...já si myslela, že to furt pro něj můžu udělat, ale pořád nechtěl. Další ráno jsem se probudila a řekla si: Tak to teda ne! A už se s tím začínám smiřovat. Protože mi došlo, že se taky nemůžu měnit, nemůžu dělat jen to, co on chce, nebyla bych to nakonec já, a vím, že bych to potom taky stejně nezvládla.:) Alespoň je to ukončeno dřív, a ne když by mi bylo kolem třiceti, pak by mě to dost štvalo. :D :) No jo, co mě nezabije, to mě posílí, a život jde dál. :) Ještě jednou díky!;)
25. 8. 2011 8:20:00
ano, mate pravdu, ak by ste sa museli kvoli nemu menit, tak to nie je ten spravny.Zivot mate pred sebou, nie j to ziadna tragedia, iba rozchod.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy